Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Navracsics: jó a gazdasági növekedés esélye

Magyarország jó eséllyel lép a gazdasági növekedés útjára - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Szatmári Malomipar Kft. új malmának alapkőletételi ünnepségén Veszprémben szerdán.
Navracsics Tibor kifejtette: az építőiparban tíz százalékkal bővültek a beruházások, ami egyértelműen jelzése annak, hogy megindulhat a növekedés. Az Európai Unió kiengedett minket a túlzottdeficit-eljárásból, s "most már széles körben is elfogadottá vált, hogy a költségvetési hiányt három százalék alatt tudjuk tartani" idén és jövőre is, és ezért erősödik a befektetői bizalom - mondta a közigazgatási és igazságügyi miniszter.

Hozzáfűzte: a veszprémi vállalkozások mintha jobban tudnák kezelni a gazdasági válságot az átlagosnál, nem hagyják magukat, nem várnak az állam segítségére, hanem saját erejükből is mindent megtesznek azért, hogy talpon maradhassanak.

Köszönetet mondott Szatmári Zoltán cégtulajdonosnak, hogy felismerte, hogy a Veszprém belvárosában működő malom teherré vált az ott élők számára és új malom építésébe fogott a megyeszékhely veszprém-kádártai városrészén.

A Szatmári Malomipar Kft. régi, napi 120 tonna kapacitású malmát bezárja és új malmot épít 1,7-1,8 milliárd forintos beruházással; a napi 250 tonna kapacitású malmot jövő májusban adják át - mondta Tóth-Kása Attila, a kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek a megnyitón. Hozzátette: a 6-700 négyzetméter alapterületű, 51 fős malomban 10-15 új munkahely jön létre.

Szatmári Zoltán cégtulajdonos arról beszélt, hogy a fogyasztói elvárások nőnek, minden nap meg kell küzdeni a vevőkért, s ez csak folyamatos fejlesztéssel sikerülhet - mondta a cégvezető.
Hangsúlyozta: a búzát főként termelőktől, gazdálkodóktól vásárolják fel.

Úgy vélte, az új malommal erősödik a cég piaci pozíciója.

Porga Gyula (Fidesz-KDNP), Veszprém polgármestere fontosnak nevezte a beruházást, hiszen új munkahelyeket teremt.

A Szatmári Malomipar Kft. 2012-ben 9,6 milliárd forintos árbevételt el, a kft. összesen 190 ezer tonna gabonát dolgoz fel évente és több mint 100 embernek ad munkát.

Olvasóink írták

  • 1. pachakuti 2013. július 17. 21:35
    „Hiába mondta édesanyja annyiszor: - ne hazudj, Tibi fiam!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: Orbán valótlanságokat állított a gazdaság állapotáról

Tukacs István szerint Orbán állításával ellentétben az államadósság valójában növekszik, és fontos beruházások maradnak el. Tovább olvasom