Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Navracsics: Pál Béla és az MSZP kérjen bocsánatot!

Hazug, aljas és személyeskedő szórólapja miatt Pál Béla személyes felelősséggel tartozik - mondta a politikus.
Bocsánatkérésre szólította fel Pál Béla MSZP-s politikust Navracsics Tibor hétfői veszprémi sajtótájékoztatóján.

Pál Béla és az MSZP kérjen nyilvánosan bocsánatot, amiért személyeskedő kampányt folytatott! - hangoztatta a miniszterelnök-helyettes, aki a Fidesz-KDNP jelöltjeként Veszprém megye 1-es választókörzetében az első helyen végzett az országgyűlési választáson.

Hazug, aljas és személyeskedő szórólapja miatt Pál Béla személyes felelősséggel tartozik, ezért vele és az MSZP-vel semmilyen megállapodásról és együttműködésről nem lehet szó, amíg nyilvánosan bocsánatot nem kérnek - jelentette ki Navracsics Tibor a választási eredményeket értékelő tájékoztatóján a Fidesz-irodában.

Hozzátette: Pál Béla nemcsak egy évtizedek óta tartó hagyományt - miszerint a különböző pártok jelöltjei nem személyeskednek a kampányban - szakított meg, hanem "behozta a gyűlöletkampányt Veszprémbe".

A Navracsics Tibor által a sajtótájékoztatón bemutatott szórólapon - többek között - az áll, hogy Navracsics Tibor "elengedte a baltás gyilkost", "tevékenyen részt vett a jogállam lerombolásában", "kitüntetett egy nácit", a kuruc.info egyik szerzőjét.

A politikus a kampányról azt mondta: más pártokkal szemben a Fidesz-KDNP nem országosan ismert emberekkel jelent meg, hanem a négy év alatt elvégzett munkáról beszélt, ami azért fontos, mert "úgy gondolom, hogy a magyar demokrácia egyik legsúlyosabb sebét 2006 őszén ejtették azzal, hogy az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésével megbomlott az a bizalmi viszony, amely a választópolgár, állampolgár és a politikus között fennáll". Ezt a megrendült bizalmat Navracsics Tibor szerint csak folyamatos, aprólékos munkával lehet helyreállítani.

Az országgyűlési választáson elért eredmények azt mutatják, hogy a bizalom választók és politikusok között újra épülőben van - tette hozzá.

A veszprémi eredmények az országosnál is jobbak - folytatta Navracsics Tibor, aki 47,1 százalékot ért el a vasárnap. Szerinte a három százalékos plusz, amivel az országos átlagot megelőzte, azt jelenti, hogy "sokan vannak olyanok a választókerületben, akik pártpolitikai alapon nem a Fidesz-KDNP-t választották volna, de értékelték azt a munkát, amit elvégeztem". Hozzáfűzte: ez azt jelenti, hogy elérte a maga elé kitűzött célt, miszerint a választókörzetben nem pártpolitikát folytat, hanem lehetőség szerint mindent megtesz a térségért és az itt élőkért.

A választókerületben Navracsics Tibor 21 403, Pál Béla, a baloldali összefogás jelöltje 12 622 szavazatot szerzett, Forgóné Kelemen Judit Andrea, a Jobbik jelöltje pedig 7525-öt. A második és harmadik helyen végzett jelölt szavazatai együttesen sem érik el az elsőét - mutatott rá Navracsics Tibor.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Késsel támadt édesanyjára Ferenc

A 46 éves férfi többször meg is ütötte idős anyját. Tovább olvasom