Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 29°C Még több cikk.

˝Navracsics Tibornak erős idegekre lesz szüksége˝

A Die Presse szerint erős ellenállás mutatkozik a magyar politikus EB-biztosi jelölésével szemben.
Navracsics Tibornak erős idegekre lesz szüksége az október végi meghallgatásán, mert már most erős ellenállás mutatkozik jelölésével szemben - írta a Die Presse című konzervatív osztrák lap az Európai Bizottság oktatási, kulturális, ifjúsági és állampolgársági biztosi tisztségére jelölt jelenlegi magyar külgazdasági és külügyminiszterről.

A szerző megjegyzi: a korábbi igazságügyi miniszternek nemcsak a vitatott magyar alkotmányreformot sújtó kritika miatt kell megszenvednie, hanem a neki szánt biztosi feladat miatt a hazájában történt "kényes" fejleményekről is állást kell foglalnia, így az egyetemek önállóságának kilúgozásáról és a diákok röghöz kötésére irányuló tervekről.

A magyar kormánynak a diákok külföldi tanulmányait korlátozni szándékozó törekvései teljesen ellentmondanak az Erasmus-program mobilitást elősegítő filozófiájának - írta a szerző. Úgy vélte, Navracsics hasonlóan kritikus kérdéseket várhat a kultúrára vonatkozóan is, hiszen Magyarországon az utóbbi években lecserélték a nem kedvelt színház-, múzeum- és színházigazgatókat, és a kormányzat pénzt csak a kedvezményezettjeinek adott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemi erőszak a gólyatáborban: öt hallgatót kirúghatnak

Az ELTE rektora kari szinten fegyelmi eljárásokat indít az intézmény gólyatáboraiban történtek… Tovább olvasom