Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Navracsics: versenyképesebb lesz az ország 2014 elejére

A sok változás közben persze "rendetlenség van (...) sietnünk kell, követünk el hibákat - mondta a politikus.
A kormány reményei szerint 2014 elejére az ország takarosabb, tisztább és erősebb lesz a szónak abban az értelmében, hogy jobban ellen tud állni "a világ viharainak", és egy európai gazdasági növekedés beindulása esetén versenyképesebben várja majd a kihívásokat - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter pénteken Szolnokon.

A politikus a december 9-ei helyi időközi önkormányzati képviselő-választás alkalmából tartott lakossági fórumon úgy fogalmazott: az elmúlt, változásokkal teli két év egy sok gonddal és "rumlival" járó, ám elkerülhetetlen lakásfelújításhoz hasonlítható, de "ha jó mesteremberekkel végeztetjük, akkor szebb lesz az otthonunk, mint előtte volt".

A politikus közölte, hogy 2006-ban Magyarország költségvetési hiány tekintetében világrekordernek számított, 2007-ben pedig itt volt az Európai Unió országai közül a legmagasabb ez a mutatószám.

"Mára viszont eljutottunk oda, hogy az EU azon kevés tagállamai közé tartozunk, ahol 3 százalék alatti a költségvetési hiány, és ezt kénytelenek elismerni a vitapartnereink is" - mondta. Navracsics Tibor az elmúlt két és fél év eredményei közül kiemelte: a közfoglalkoztatásban sikerült elérni, hogy jelenleg 71 ezerrel többen dolgoznak, mint egy évvel ezelőtt.

Szólt arról is, hogy a Gyurcsány- és Bajnai-kormány a lakosságot terhelő pénzügyi intézkedéseivel szemben az Orbán-kabinet bankadót vetett ki, valamint a multikat és a nagyvállalatokat adóztatta meg.

Azóta például a pénzügyi világban nagy felháborodást kiváltó bankadót több uniós ország bevezette, és "egyre többen nézegetik a magyar gazdasági modellt, többször hívnak minket konferenciákra, és nézegetik, mi a titka annak, hogy Magyarország ebben a gazdasági válságban egy ilyen stabilizációs programot végre tudott hajtani" - jegyezte meg.

A sok változás közben persze "rendetlenség van (...) sietnünk kell, követünk el hibákat, (...) de amikor ezeket látják, egy valamit ne felejtsenek el: mi pontosan tudjuk, hogy ez a kétharmados mandátum (...) nem arra szól, hogy saját kedvteléseinket kiéljük, hanem arra, hogy az egész nemzetet emeljük fel és erősítsük meg" - hangsúlyozta Navracsics Tibor.

Olvasóink írták

  • 1. Power 2012. november 30. 22:37
    „"rendetlenség van (...) sietnünk kell, követünk el hibákat,"
    Ötletelgetni lehet, de nem szabad kísérleti nyulaknak nézni az embereket. Segíteni pedig csak annak lehet, akinek legalább elképzelései vannak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éjjel érkezik az első M4-es Alstom-szerelvény Budapestre

A szerelvény első két kocsija péntekre virradóan már megérkezett Budapestre. Tovább olvasom