Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Ne akarjon most interneten vonatjegyet venni!

Az e-ticket rendszer összeomlott szerda este, még nem tudni, mikorra áll helyre. A szakemberek jelenleg is folyamatosan dolgoznak a hiba elhárításán.
- A MÁV-START Zrt. internetes jegyértékesítési rendszere technikai okok miatt bizonytalan ideig nem elérhető, az internetes jegyek átvételére rendszeresített jegykiadó automaták az ország egész területén nem üzemelnek. A szakemberek jelenleg is folyamatosan dolgoznak a hiba elhárításán, mindent megtesznek annak érdekében, hogy minél előbb újra az utasok rendelkezésére álljon a teljes e-ticket rendszer - a MÁV-START közleményében.

Azok az utasok, akik már az interneten keresztül megváltották a belföldi menetjegyüket, de még nem nyomtatták ki a jegykiadó automatából, a menetjegy nélkül is felszállhatnak a vonatra, ám a menetjegy megvásárlásának igazolásaképpen feltétlenül szükséges, hogy megadják a jegyvizsgálónak az e-mail címüket és a vásárlás időpontját, aki az alapján egy ún. utasleadási lapot tölt ki. Ezt a dokumentumot az utasnak el kell juttatni a MÁV-START Zrt. ügyfélszolgálatára e-mailben, faxon, levélben vagy személyesen.

A vasúttársaság kéri, hogy a nemzetközi jeggyel utazni szándékozók indulás előtt keressék fel a személyes ügyfélszolgálatok egyikét. Ezek elérhetőségei a MÁV-START Zrt. weboldalán megtalálhatók.

Olvasóink írták

 • 7. ferdzso 2011. augusztus 25. 18:06
  „Közben "emez"megjavult, de ígérem, jegyvétellel nem próbálkozok...”
 • 6. ferdzso 2011. augusztus 25. 14:53
  „"trainman"! Talán jobb lett volna a "Naplakók" kifejezés! Valószínűleg a hőség lehet az oka, és már a freemail sem működik....”
 • 5. sling 2011. augusztus 25. 12:36
  „Mi az hogy szerda este? Már délelőtt sem működött (szerdán).”
 • 4. Együgyű 2011. augusztus 25. 12:07
  „Ne akarjon most interneten vonatjegyet venni!

  Egy értelmű a hardver rész illetve a szoftver is nem felel meg, olcsó leselejtezett külföldit vehetett meg a MÁV-START Zrt. Tételezzük fel az informatikusaik profik és akkor mit tehetnek? Toldozgatnak, foldozgatnak. Ezek jellemzőék Magyarországra.”
 • 3. Beroesz 2011. augusztus 25. 11:53
  „Szegeden nem kell új pénztárat nyitni az e-jegyes automaták behalása miatt. Rendszeresen utazok interneten vásárolt jeggyel, az automata mindig rányomtatja a számot, hogy hanyadik volt az általam átvett jegy. A szám januárban 3500-nál, most nyár közepén 8000-nél járt. (Régebben legalább egyszer nullázták a számlálót.) Ez azt jelenti, hogy naponta legfeljebb 30 jegyet vesznek át automatánál.”
 • 2. trainman 2011. augusztus 25. 11:36
  „Szerintem a marslakók tehetnek minderről! Legalábbis gyanús! :)”
 • 1. xilinx 2011. augusztus 25. 11:14
  „biztos a nagy meleg miatt elgörbült az elektronika meg a szoftver a számítógépeikben

  A jegykiadás 50 órát késik. A késésért szíves türelmüket és megértésüket kérjük...

  Azért járok a wc-re is biciklivel meg kocsival, mert az működik legalább...

  :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezár Tatán a finn hűtőgépgyártó üzeme

Felszámolják a finn Helkama Forste céget, a cég megmentésére tavaly indított csődeljárás kudarcot vallott. Az üzem 150 embernek adott munkát. Tovább olvasom