Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

Ne féljünk a fejvadásztól!

Az elkövetkezendő hónapokban ifj. Orbán Aladár ad karriertanácsokat olvasóinknak.

Ifj. Orbán Aladár személyzeti tanácsadó
A soproni szakember tizenhárom éve foglalkozik személyzeti tanácsadással, s még mindig az a tapasztalata, hogy az álláskeresők nagy részéből hiányzik a bizalom a fejvadászok iránt, s félnek a tanácsadó irodáktól. Márpedig semmi sem indokolja ezt a tartózkodást!

Az adatbankban regisztráltak kilencven százaléka nem állástalan. Ezzel az adattal, remélem, el is oszlattuk azt a félreértést, miszerint akkor kell fejvadászhoz fordulni, amikor elvesztettük az állásunkat. Erről szó sincs! A jobb állás reményében, a lehetőségek mind jobb kihasználása érdekében érdemes valamelyik adatbankban szerepelni. Szüleink még egy munkahelyen dolgozták le aktív életüket, manapság azonban ez már szinte elképzelhetetlen. Ahhoz, hogy mindenki a tudásának, képességeinek leginkább megfelelő munkát megtalálja, ahol a körülmények, a feltételek és a fizetés is ideális, szükség van a segítő szakemberre. A fejvadász egyben  karriertanácsadó is. Mitől félünk akkor?

Azt tapasztalom, az állással rendelkezők nagy része attól tart, hogy munkahelyén kiderül: fejvadászhoz fordult. Félnek, ez félreérthető, értelmezhető úgy is, hogy váltani akar, elégedetlen, új állást keres és ezzel megsérti a lojalitás etikai szabályát. A személyzeti tanácsadók számára viszont aranyszabály, hogy az ügyfél adatait, regisztrációjának tényét bizalmasan kezelik.

A félelem tehát alaptalan. Sokat segíthet a félreértések eloszlatásában, a bizalmi viszony kialakításában a személyes elbeszélgetés, amelynek során egyrészt a fejvadász részletesebben megismerheti az álláskereső személyiségét, váltásának okait és céljait, másrészt a pályázó betekintést kap a " fejvadászat " folyamatába.

Észrevételeiket, kérdéseiket az orban.aladar@origo-santa.hu e-mailcímen várom!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Augusztustól indul felfelé a gázár

A gáz fogyasztói ára fogyasztással súlyozottan átlagosan 27 százalékkal emelkedik augusztus… Tovább olvasom