Délmagyar logó

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Ne üssön el a vonat! - videó

Belföld - A MÁV Zrt. a rendőrséggel együtt országszerte 27 helyszínen ellenőrzik a közlekedőket.
A MÁV Zrt. a rendőrséggel együtt július 26-án országszerte 27 helyszínen ellenőrzik a közlekedőket. Mindenkitt figyelmeztetnek a vasúti átjárókon való áthaladás szabályaira, ugyanis Magyarországon 27 kilométerenként követik egymást az átkelők, ezeken évente 40 súlyos baleset történik; ebből 20 halálos.

A balesetek szinte mindig a járművezetők figyelmetlenségéből, agresszivitásából fakad.

A vasútbiztonsági szakemberek ellenőrzik az átjárók körülményeit, többek között a fénysorompók, a csapórudak, a közúti táblák, az útburkolati jelek állapotát és láthatóságát, valamint szórólapokkal figyelmeztetik a közlekedőket a KRESZ-szabályok betartására. Kiderült: a legtöbb balesetet a vezetés közbeni telefonálás és a gyorshajtás okozza, ugyanis a járművezetők nem veszik észre a vasúti átjáró tilos jelzését.

A BBC Top Gear műsorából egy kis vasúti ütközés.


A gyalogosok és kerékpárosok, akik körülnézés nélkül haladnak át a kereszteződéseken, szintén kiemelt veszélynek teszik ki magukat. A Nemzetközi Vasútegylet (UIC) és az Európai Unió „Közlekedj biztonságosan a vasúti átjárókban!„ nevű Nemzetközi Útátjárós Biztonsági Kapmánya, melyhez a MÁV Zrt. és a rendőrség is csatlakozott célja, megelőzni a tragédiába torkolló vasútátjáró baleseteket. A kampányszervezők a gyalogosokat és a bicikliseket is óva intik a figyelmetlen átkeléstől, a kampánynapon túl minden pénteken megszólítják őket a kedvelt turisztikai célpontok vasúti átjáróiban. Heti rendszerességgel Vasútbiztonsági Roadshow-t is tartanak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gépkarabélynak vélte az airsoft fegyvert

Airsoft fegyverrel fenyegettek meg egy gázszerelőt: bejelentése alapján a Terrorelhárítási Központ… Tovább olvasom