Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Nefmi: nem mond le Réthelyi

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter egyetlen családtagja sem helyezett letétbe semmilyen felmondási nyilatkozatot - közölte a tárca.
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium közleményben reagált Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség elnökének pénteki sajtótájékoztatóján elhangzottakra, miszerint megértik azokat a kollégákat, akik megegyezés híján felállnak, köztük Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter fiát is, aki 2012-ben "az egészségügy reménytelen helyzete miatt ugyanerre a lépésre készül".

Ha ilyen prominens szereplők is az ellátórendszer elhagyására készülnek, akkor a többi kollégától miként várják el, hogy ne tegyék ugyanezt - tette fel a kérdést Papp Magor.

A Nefmi azt írta: Réthelyi Miklós megdöbbenéssel értesült arról, hogy fiát, Papp Magor "saját politikai céljainak elérésére, az egészségügy helyzete körüli öncélú hangulatkeltésre használja fel". A miniszter az "alaptalan és rosszindulatú állításokat" visszautasítja - hangsúlyozta a Nefmi, hozzátéve: "a tények tisztelete alapvető elvárás az orvosi hivatás gyakorlóitól, s remélhetőleg ettől az érdekvédők sem függetlenítik magukat".

Papp Magor pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az "Élhető magyar egészségügyért" mozgalmukban gyűjtött felmondólevelek december elején már a 2500-at is meghaladták.

Ez azt jelenti, hogy ha a következő két hétben nem történnek érdemi intézkedések az egészségügyi dolgozók munkakörülményei, és elsősorban anyagi helyzetük rendezése érdekében, akkor ezek a felmondólevelek aktiválódni fognak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Semjén: a KDNP teljes támogatásáról biztosítja Szászfalvi Lászlót

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) teljes támogatásáról biztosítja Szászfalvi Lászlót, az… Tovább olvasom