Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Négy demonstrációt jelentettek be a Parlament környékére

Négy bejelentést vett tudomásul a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőre a Parlament környékére szervezett rendezvények közül. A Vértanúk terére magánemberek jelentettek be három különböző rendezvényt, az Alkotmány utca Kossuth téri torkolatához pedig a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 nevű szervezet.
Eredetileg öt rendezvényt jeleztek, de a Magyar Nemzetért Mozgalom demonstrációját megtiltotta a rendőrség és a szervezet fellebbezése után a bíróság sem engedélyezte.

Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a hétfőn bejelentett rendezvényekre nem készül különösebb erőkkel a rendőrség. Négy bejelentett és elfogadott rendezvény lesz a Kossuth tér környékén, az ötödik jelentkező - a Magyar Nemzetért Mozgalom - rendezvényét népképviseleti szervek működésének akadályozása miatt tiltották meg.

A rendőrségen engedélyezett tüntetések listáján szereplő rendezvények közül hármat a Vértanúk terére, egyet - a Magyar Nemzeti Bizottság 2006-ét - az Alkotmány utcába jelentettek be. Az egyik - magánszemély által szervezett - rendezvényt vonulással kötik össze, a résztvevők a Blaha Lujza térről és az Oktogonról vonulnak majd a Vértanúk terére.

A legkorábbi két rendezvény 11 órakor, vagyis az egészségbiztosítási törvény parlamenti vitájának kezdete előtt, a másik kettő délután négy illetve öt órakor kezdődik. A Vértanúk terét este 23 óráig foglalták le rendezvények céljaira.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyorsuló növekedést, lassuló inflációt várnak a szakértők

A gazdasági növekedés a tavalyi 1,5 százalék után az idén 3,2 százalékra gyorsul, miközben az… Tovább olvasom