Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Négy embert előállított a rendőrség Gyöngyöspatán

Négy személyt előállított a rendőrség igazoltatás megtagadása miatt kedden a Heves megyei Gyöngyöspatáról a gyöngyösi rendőrkapitányságra - tájékoztatott Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
Mindez azután történt, hogy kisebbségi jogvédők és rasszizmusellenes civilek megmozdulást rendeztek a nemzeti ünnep alkalmából a településen, ahol március eleje óta járőröznek - a helyi cigányság növekvő bűnözésére hivatkozva - a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai.

Az MTI úgy értesült, hogy az előállított személyek az egyesülethez csapódó, kopaszra nyírt, bomberdzsekis férfiak voltak.

Soltész Bálint elmondta, hogy a rendőrök igazoltatni akarták a férfiakat, de ők megtagadták irataik átadását. Ezért előállították őket a gyöngyösi rendőrkapitányságra, ahol már igazolták magukat. Ezek után szabadon engedték a négy férfit, de valamennyiükkel szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek "igazoltatás megtagadása miatt".

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság, illetve a Készenléti Rendőrség munkatársai fokozott ellenőrzést végeznek a településen szerda reggelig - tette hozzá Soltész Bálint.

A nemzeti ünnep alkalmából megrendezett keddi antirasszista megemlékezésen a mintegy 150-200 fős tömeg rendőri kísérettel a cigánysorról a falu Kossuth-szobrához vonult. A menetet, illetve a szobornál történteket távolból figyelte a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület néhány tagja. Incidens nem történt.

A Jobbik helyi vezetője Juhász Oszkár, az MTI-nek korábban azt mondta: azért járőröznek, mert sok bejelentést kaptak vagyon elleni bűncselekményekről, garázdaságról, zaklatásról és a bűncselekményekkel helyi cigányokat vádolják.

Olvasóink írták

 • 6. Csonka László 2011. március 16. 10:12
  „A Hősök terén, "derék rend-őreink, a himnusz éneklés közben, 1.hölgyet "előállítottak"! Kérdésem ????????? Ezek is a "táborfalvai bérmunkások" voltak, mint 2006-ban az Erzsébet téren ??????????”
 • 5. Falcao 2011. március 16. 09:56
  „Minkeket mindig rettegísbe tartanak ezek a rásszisztánácisták.”
 • 4. bánki 2011. március 15. 21:14
  „Négy embert ( egymásközt a cigány terminológiában ,,parasztot", ami igen csak megtisztelő már újra) és nem ,,kisebbségi fajvédőt!

  Pedig lenne rá igény !”
 • 3. dodó 2011. március 15. 21:03
  „"A Véderő ez év március 9-én érkezett négy fővel Gyöngyöspatára, mikor tudomásukra jutott, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület közbiztonság-javító célzattal járőrszolgálatot teljesít a rettegésben élő helyi lakosság védelmében.
  Három napja az idevezényelt rendőri szervek naponta több alkalommal igazoltatták őket, és felírták adataikat. Ezt megunván vasárnaptól az idevezényelt 484-es egység vezetője parancsba adta, hogy személyazonosságukat kizárólagosan a helyi rendőrőrsön hajlandóak igazolni.
  A hétfői nap folyamán már kényszerintézkedés alá vonták az egység tagjait a hatóságok, mivel a kiadott parancsot maradéktalanul teljesítették.
  A mai nap ismét igazoltatás alá vonták a Véderő tagjait a balliberális média kamerái kereszttüzében. Az egység vezetője közölte az intézkedő rendőrökkel, hogy az utcán nem, de a rendőrőrsön nagyon szívesen igazolják magukat, mivel nem aláztatja meg az egység tagjait a cigány lakosság előtt.
  Akkor a rendőri egység vezetője a már odaérkezett akciócsoportosokkal karöltve felszólította a Véderő tagjait, hogy menjenek arrébb a kameráktól, hogy foganatosítani tudják az előállítást. Miután megfelelő távolságba értek, és megálltak, várva a további intézkedést, a rendőri egység vezetője tovább mutatott a cigánysor felé, hogy menjenek oda, és az előállítást ott kezdik meg.
  Ezt megtagadván, és kihangsúlyozva, hogy nem kutyák, és nem hagyják magukat alázni, azonnal bilincsbe verték őket, és előállították a Gyöngyösi Rendőrkapitányságon.(...) /László Attila; Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület/”
 • 2. bánki 2011. március 15. 18:20
  „,,Tiltott önkényuralmi jelkép viseléséért három miskolci középiskolást állított elő a rendőrség Kassán azt követően, hogy a felvidéki városban hétfőn felavatták Esterházy János mellszobrát - erősítette meg az MTI értesülését Szerencsés János, Magyarország kassai főkonzulja kedden."

  Erről kéne beszélni nem a gárdáról !”
 • 1. bánki 2011. március 15. 18:18
  „Miért nem a ,,cigány " jogvédőket állították elő ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három magyar fiatalt állított elő a rendőrség Kassán

Tiltott önkényuralmi jelkép viseléséért három miskolci középiskolást állított elő a rendőrség Kassán… Tovább olvasom