Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Négy településen lesz időközi önkormányzati választás

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászladányban, a Bács-Kiskun megyei Nemesnádudvaron és a somogyi Karádon polgármestert és képviselő-testületet, míg a Nógrád megyei Bokor községben csak településvezetőt választanak.
Szavazni reggel 6 órától este 7 óráig lehet, a kampánycsend hajnali 0 órától a szavazókörök bezárásáig tart. Jászladányban azért kellett választást kiírni, mert a helyi képviselő-testület szeptember elején feloszlatta magát.

A polgármesteri tisztségért három független jelölt indul, míg a nyolc képviselői helyre harmincketten pályáznak. Nemesnádudvaron előbb a polgármester mondott le, majd a képviselő-testület feloszlatta magát. A településen most egyetlen független jelölt indul a polgármesteri székért, a hat képviselői mandátumért tizenöten versengenek.

Karádon szintén polgármestert és képviselőket is választanak a helyiek, a testület önfeloszlatása miatt. A polgármesteri posztért három független jelölt indul, a hat képviselői helyre 16-an aspirálnak. Az önfeloszlatást négy képviselő kezdeményezte azzal az indokkal, hogy a testület és a polgármester nem tud együttműködni.

A Nógrád megyei Bokor településen a lemondott polgármester helyéért egyetlen, független jelölt indul. Az önkormányzati választás egyfordulós, így azok a polgármester-, illetve képviselőjelöltek nyernek, akik a legtöbb szavazatot kapják. Az év végéig még további nyolc helyen tartanak majd időközi önkormányzati választást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az adótörvényekről dönt, a közoktatásról tovább tárgyal a parlament hétfőn

A jövő évi adótörvényekről, az igazságszolgáltatási reformról, valamint a megyei önkormányzati… Tovább olvasom