Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Négy új cég az ipari parkban

A győri ipari park iránt folyamatos az érdeklődés, ezt bizonyítja, hogy nemrégiben négy új beköltözővel hetvenkettőre nőtt a letelepedett cégek száma – jelentette be az üzemeltető, a Győri Nemzetközi Ipari Park Kft. ügyvezető igazgatója. Balogh László a két magyar és a két külföldi céget be is mutatta. Ismertetése szerint a győri Komplex Építőipari Tervező Iroda Kft. főtevékenységét, a tervezést bővítette ki az épületgépészettel. Az AHM Albert Hackerodt Hungária Gépgyártó Kft. egy tradicionális német családi vállalkozás első külföldi beruházása. Motorok alkatrészeit készíti, munkálja meg, szereli össze. Az vonzotta ide, hogy üzleti partnerkapcsolatot kötött a Hydro Alumíniummal és az Audival, amelyek szintén az ipari parkban működnek.

Az osztrák tulajdonú Magyar Doka Zsalutechnika Kft. zsaluzatokat forgalmaz, ad bérbe utak, hidak, tornyok, magas épületek kivitelezéséhez. Jelenleg közreműködik Dubajban a világ legmagasabb épületének munkálatainál. Győrben azért hoz létre telephelyet, mert a Bécs–Pozsony–Budapest háromszög központi helyén akart bázist kialakítani. A másik győri cég, a Viamat Beruházásfejlesztési és Építőipari Kft. építőipari gépek bérbeadásával és beruházásfejlesztéssel foglalkozik. Egy éve alakult, de menedzsmentje tapasztalatokkal rendelkezik szakterületén.
Balogh László elmondta, hogy a négy cég összességében mintegy százötven új munkahelyet teremt. Kettő már beadta építési engedélyét és a másik kettő is hamarosan megteszi, mindegyik várhatóan még idén elkezdi beruházása kivitelezését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szavak titkos élete

Elszigetelt pont az óceán közepén. Olajfúrótorony, ahol csak férfiak dolgoznak, és ahol baleset… Tovább olvasom