Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Negyedmillió embernek tartott misét XVI. Benedek Münchenben

XVI. Benedek pápa hétfőn szülőfalujába látogat. Egész napját gyerek- és ifjúkorának helyszínein tölti, elzarándokol iskoláiba és a papneveldébe.
Legalább két festékes vödör tartalmát öntötték valakik XVI. Benedek pápa szülőházára, egy nappal a katolikus egyházfő odalátogatása előtt. Marktl am Inn bajorországi kisváros polgármestere szerint valószínűleg esztelenségről, nem huliganizmusról, vagy egyházelleni támadásról van szó. A helyi hatóságok mindenesetre még vasárnap rendbe hozták, ismét kimeszelték, fehérre festették a házat, melyet Benedek pápa hétfőn szándékozik felkeresni. Egész napját gyerek- és ifjúkorának helyszínein tölti, elzarándokol iskoláiba és a papneveldébe.

XVI. Benedek vasárnap negyedmillió ember előtt celebrált misét a müncheni vásár hatalmas nyitott területén. A ragyogó napsütésben tartott istentisztelet fő mondanivalóinak egyike az volt, hogy a Krisztus által hirdetett őszinte hittel összekapcsolt szeretet, egymás megértése, a másokkal szembeni alázat az egyedüli orvosság a világ problémáira. A pápa toleranciát hirdetett a különböző kultúrák, és azok képviselői közt.

A Köhler német államfővel folytatott négyszemközti találkozón szintén hangsúlyozta, hogy a rendkívüli türelmet kell gyakorolni a más kultúrákkal szemben, a németországi helyzetre vonatkoztatva azt mondta, hogy mindent meg kell tenni a sok milliónyi muzulmán teljes társadalmi integrálásáért.

Krónika hírszolgálat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tevez bemutatkozott

labdarúgás

Az argentin Carlos Tevez bemutatkozott a West Ham Unitedben, amely … Tovább olvasom