Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Négyig kell megsemmisíteni a le nem adott cédulákat

Az októberi önkormányzati választásra összegyűjtött, de a választási bizottságnak át nem adott ajánlószelvényeket 16 óráig meg kell semmisíteniük a gyűjtőknek a választási eljárásról szóló törvény értelmében.
Az önkormányzati választásra jelölteket és a megyei listát szeptember 3-ig lehetett bejelenteni az illetékes választási bizottságnál. A törvény szerint az összegyűjtött, de le nem adott ajánlásokat hétfő 16 óráig meg kell semmisíteni, és az erről készített jegyzőkönyvet csütörtökön 16 óráig be kell nyújtani a választási bizottságnak.

A megsemmisítésről szóló jegyzőkönyveknek tartalmazniuk kell, hány darabot semmisítettek meg. A megsemmisítés módjára a törvény nem utal, a szelvényeket általában bezúzzák, majd elégetik. A megsemmisítés célja, hogy az ajánlók személyes adatai és - különösen érzékeny adatnak tekinthető - politikai véleményük ne kerülhessen illetéktelenek kezébe.

Mivel az önkormányzati választáson nemcsak jelölőszervezetek jelöltjei, hanem függetlenek is indulhatnak, a le nem adott ajánlások megsemmisítésére vonatkozó előírás a jelöltségre függetlenként aspirálók által gyűjtött ajánlásokra is vonatkozik.

Azokat az ajánlásokat is meg kell semmisíteni, amelyeket ténylegesen nem használtak fel a jelölt nyilvántartásba vételéhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztrájkolhatnak a Malév pilótái

Egyeztetést kezdeményez a Malév Zrt.-vel a kollektív szerződésről a Magyar Közforgalmi Pilóták… Tovább olvasom