Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Négyszázan az ovisfarsangon

A győri Magvassy-sportcsarnok szombat délelőtt kisgyermekektől volt hangos. A programon a szülők és nagyszülők örömére 17 óvoda összesen húsz csoportja látványos játékos, labdás gyakorlatokat mutatott be.
Megalakulásának ötéves évfordulóját ünnepli idén a Győri Városi Ovifoci Club. Az országban egyedülálló gyermeksportszervezet szombaton ismét nagyszabású sportdélelőttre hívta a város ovisfocicsoportjait.

Ügyesek voltak

Az éves programban részt vevő 20 óvoda közül csak a ménfőcsanaki, az újvárosi és a Gyepszél utcai lurkók hiányoztak a gáláról. A rendezvényen így is négyszáz gyermek sportolta át a délelőttöt. Az egykori kitűnő labdarúgó, Cs. Kovács László testnevelő tanár a kislányok és kisfiúk kedvéért bohócruhát öltött, és ezzel igazi farsangi hangulatot teremtett. Laci bohóc vezényszavára örömmel végezték a gyakorlatokat a kicsik.

Pattogott a labda, ügyesebbnél ügyesebb ovisok bűvölték a gömbölyű játékszert. Ezután négy pályán mérkőzésekre került sor, amelyeken csak úgy záporoztak a gólok. A labdarúgó-palánták igazi örömfocit varázsoltak a csarnokba, miközben a nézőtéren folyamatosan tapssal biztatták a kis sportembereket.

Mindenki nyert

Koltai Gergő és barátja, Harmath Bence persze szurkolás nélkül is szívesen rúgja a bőrt. Az ötéves fiúk nagy rajongói a focinak, és mint mondták: nemsokára olyan ügyesek lesznek, mint Ronaldo és Beckham, de addig még sokat kell gyakorolniuk. A Bisinger-óvodásoknak csaknem száz gyermek és szülő, nagyszülő szurkolt a lelátóról, még transzparenseket is hoztak magukkal a lelkes hozzátartozók. Ezen a rendezvényen nem a győzelem, hanem valóban a részvétel volt a fontos.

Az ünnepélyes eredményhirdetéskor valamennyi óvodás emléklapot kapott és az üdítők sem hiányozhattak az ajándékcsomagokból. Sőt, míg tavaly a gyermekek, idén a csoportvezetők és a lurkókat patronáló óvó nénik vehették át az ovifociklub mezét. Legvégül pedig gazdára talált „Az év ovifocicsoportja" serleg, ami ezúttal a Sün Balázs Óvoda vitrinjébe kerülhetett. A program zárásaként a szervezők a kicsiknek a Budapesti Varieté Cirkusz gyermekelőadásával kedveskedtek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az utolsó szamuráj

Nathan Algren kapitány (Tom Cruise) sodródó ember, valaha vívott harcai távoliak és értelmüket… Tovább olvasom