Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 7°C | 22°C Még több cikk.

Nehéz a tettenérés

A Kisalföldben megjelent a környezetvédelem telefonszáma, ahova be lehet jelenteni, ha valaki hulladékot éget. Örültünk, hogy végre gátat szabnak a gátlástalan levegőszennyezőknek. A telefonszám valóban működik, csak soha nincs autó, amivel kiszállnának tetten érni. Akkor minek a rendelet?

Olvasónk SMS-üzenetével megkerestük a hatóságot. Egy hónapja írtunk arról, hogy a környezetvédelmi felügyelőségnél lehet bejelenteni, ha valaki lég- vagy vízszennyezést tapasztal. Feladatuk, mint akkor írtuk, nem könnyű, hiszen több megye tartozik hozzájuk, és ha egyszerre többen keresik meg őket, mérlegelniük kell, melyik helyszínre mennek ki. A Kisalföld érdeklődésére elmondták, hogy ügyeleti időben nem, munkaidőben azonban néhány esetben előfordult, hogy nem volt helyben szabad gépkocsi, amellyel ki tudtak volna menni a helyszínre és tetten érni a szennyezőt. Ilyenkor azt kérik a bejelentőtől, hogy fotózza le, amit lát, sok esetben azonban ettől elzárkóznak.
Emlékeztetőül: a felügyelőségnél napközben délután négy óra előtt a 06-96/524-000-s számon, 16 óra után és hétvégén a 06-20/

9463-772-es számon lehet bejelentést tenni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most pedig jöhet a fülesleves

Bálokat, elegáns vacsorákat szoktak tartani a vásárhelyi Fekete Sasban, amely a legtöbb vendég… Tovább olvasom