Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Nektarin, az aromabank

Az őszibarackhoz hasonlóan a nektarin is Kínából származik. Több mint kétezer évvel ezelőtt a perzsák, a görögök és a rómaiak kedvence volt.
Angliába a XVI–XVII. században érkezett, Amerikába a spanyolok vitték. C-vitaminban gazdag, alacsony kalóriatartalmú, koleszterin- és nátriummentes. Süthető, grillezhető, főzhető, és természetesen nyersen is fogyasztható, fahéjjal ízesíthető. Pompás gyümölcslé készíthető belőle. Sovány tejjel, zsírszegény joghurttal vagy narancslével kiváló reggeli. Édesszájúaknak palacsintával, gofrival vagy bundás kenyérrel is ajánljuk. Csirkemell vagy halétel kiváló körete.

Íme egy kiváló recept nektarinimádóknak:

Santa Fe hűtött nektarinleves – ötcsészényi
– 8 kisebb nektarin
– egy csésze almalé
– egy csésze tőzegáfonyalé
– egy evőkanál balzsamecet
– néhány szál friss koriander
Tegyünk minden hozzávalót turmixgépbe, majd a legvégén adjuk hozzá a koriandert, és csak éppen hogy kapcsoljuk rá a turmixot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tőzsde: pozitív korrekciók

A Budapesti Értéktőzsde hivatalos részvényindexe, a BUX egy hét alatt 1304 pontot, 5,10 százalékot… Tovább olvasom