Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Nekünk már megvan a hét fotója

Kedden ebéd előtt kijelenteni, hogy megvan a hét képe, elég nagy arcra vall, mégis megkockáztatjuk. Dolgunkat nehezítette, hogy ezt a KSH központi évzárójáról hoztuk.
Történt, hogy hétfő késő délutánra évzáró, karácsonyi rendezvényre hívta együttműködő partnereit és az újságírókat a Központ Statisztika Hivatal elnöke, Vukovich Gabriella. E hagyományos esemény nem arról ismert, hogy a kollégák felcsapják laptopjaikat vagy jegyzetfüzetüket, inkább arról, hogy itt lehet találkozni valamennyi régióigazgatóval, beszélgetni a főosztályvezetőkkel, de szigorúan kötetlenül. Még szerencse, hogy volt nálam a belső zsebben egy kompakt gép, különben teljesen lemaradtam volna az ünnepi műsorról. Amely ezúttal - bekerülési költség megközelítésbe – KSH-gazdaságos néven illethető, ám a minőséggel mindenki elégedett volt.

A Nemzeti Számlák Főosztályának munkatársaiból alakult kórus. Fotó: Kovács András (képgaléria)

Mindkét műsorszámot maga az elnök asszony konferálta fel, s bevallom én egy kicsit magamra borítottam a kezembe levő száraz pezsgőből, amikor meghallottam, mi következik. „A Nemzeti Számlák Főosztályának munkatársaiból alakult kórus" lépett a díszterembe, s celebrálta az ünnepi műsor első felét. Róluk azt érdemes tudni, hogy amikor nem énekelnek, főmunkaidőben számolják a bruttó nemzeti összterméket, becenevén a GDP-t.

Vukovich Gabriella és Baló György a KSH karácsonyi partiján. Fotó: Kovács András (képgaléria)

A másodikban néptáncosok mutatták meg tudásukat, és ugyancsak szigorúan a hivatal munkatársaiból verbuválódtak. Ők egyébként már Ópusztaszeren is nagy sikert arattak nemrég, amikor a KSH elnök asszonyostól „tájolt" az országos visszhangot kiváltó, formabontó Csongrád megyei rendezvényen.

Szerkesztőm kicsit furcsán nézett rám, hogy képgalériát kínálok a KSH karácsonyi, budapesti évzáró rendezvényéről, de a fotók meggyőzték. Ígérjük, ha a héten valaki produkál a nemzeti számlás kórusnál erősebb kép-képaláírást, elismerjük vereségünket és közzétesszük.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Festékkel öntötték le: ismét megrongálták Weöres Sándor szobrát

Ismeretlenek újra megrongálták, kék festékkel összemázolták Weöres Sándor költő szombathelyi… Tovább olvasom