Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Nem tárgyalnak a gumilövedékekről

Nem vette tárgysorozatba a gumilövedékek használatának megtiltását kezdeményező fideszes határozati javaslatot az Országgyqlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottsága kedden. A testület hosszas vita után az ellenzéki képviselők 8 igen, a kormánypárti politikusok 8 nem és 1 tartózkodó szavazatával utasította el a rendőrségi törvény módosításáról szóló javaslatot.

Módosíttatnák a vizitdíjrendeletet

A Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (FRDÉSZ) nyomatékosan kéri a kormányt és a szakminisztériumot, haladéktalanul módosítsák a vizitdíj fizetésére vonatkozó rendeletet úgy, hogy akik szolgálatteljesítés közben sérülnek meg, mentesüljenek a díj fizetésétől. Elfogadhatatlan, hogy „egy rosszul kiadott rendelet miatt veszélybe kerüljön olyan emberek orvosi ellátása, akik az életüket kockáztatva, hivatásuk ellátása közben, parancsot teljesítve, az állam és az állampolgárok érdekeit szolgálva megsérülnek” – áll a közleményben.

Megkezdődött a „fekete sereg” büntetőpere

A vádirat ismertetésével, különösen szigorú biztonsági intézkedések mellett kezdődött meg kedden M. Róbert és 26 társának, az alvilágban „fekete seregként” számon tartott bqnözői csoport feltételezett vezetőjének és egyes tagjainak büntetőpere a Fővárosi Bíróságon, aki megtagadta a vallomástételt. A perben a vádlottakat több emberen, előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés kísérletével és más bqncselekményekkel vádolja az ügyészség. A vádiratban emberölést, annak előkészületét, illetve kísérletét, lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélést, zsarolást, csalást, bqnpártolást, rongálást, magánlaksértést is a vádlottak számlájára ír a vádhatóság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegeden vágott baromfit zároltak

A Kecskeméten büdös hússal lebukott Patyi-Hús Kft. vezetőit letartóztatták, az üzleteit és raktárait… Tovább olvasom