Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Nem a Google-é a Gmail neve

Németországban "G Mail" néven nem a Google, hanem egy kisvállalkozás indíthat e-mail szolgáltatást - írja a domainabc.hu.
A Google világszerte "G Mail" néven nyújt - egyelőre - ingyenes e-mail szolgáltatást. Németországban a Giersch Ventures nevű kisvállalkozás azonban nagyon megnehezíti az internetes keresők piacát uraló Google életét - számol be a domainabc.hu honlap. A web egyik legnagyobb vállalkozása a levelező szolgáltatásának kapcsán folyó perben újabb vereséget szenvedett. A kis német cég által védjegyeztetett "Gmail - ... und die Post geht richtig ab" (G-mail - a postaszolgáltatás a legjobb úton) szlogenjére hivatkozással kérte a Német Bíróságtól, hogy ideiglenes eltiltó határozatban tiltsa el a "gmail" elnevezés használatától a Google-t. A napokban lezárult jogvita első bírósági szakaszában a német cég bizonyítani tudta, hogy a "G-mail" kifejezést jelmondatában már 6 évvel ezelőtt is használta, ezzel az amerikai óriás nehéz helyzetbe került, de van még fellebezési lehetősége. Hasonló pereskedés miatt Nagy-Britanniában is át kell neveznie az óriásnak a szolgáltatását.

Az óriással szembeszálló Giersch Ventures már áprilisban szeretne „G Mail" néven e-mail szolgáltatását beindítani. A cég tájékoztatása szerint a kezelésükben álló www.gmail.de címen lesz elérhető a szolgáltatás. "Ez egy hibrid levelezőrendszer lesz, ami a hagyományos kommunikációs megoldásokat fogja ötvözni a korszerű internetes lehetőségekkel." – nyilatkozta Judit Alwin, Giersch Ventures képviseletében. Ilyen terv például, hogy egy kézzel írt levél felkerülhet digitális formában a gépre egy szövegfelismerő funkció segítségével, és továbbküldhető e-mail formátumban vagy akár hangfájlként is a címzettnek.

Bár a német cég egyelőre nem mutatott hajlandóságot a megegyezésre, elképzelhető, hogy a most - első fokon - lezárult jogvita csak az alkuhoz szükséges pozíció javításához volt szükséges. Egy pár ezer Euro költséggel járó pereskedés hatása akár több százezer Euro többlet bevételt is eredményezhet a későbbiekben várhatóan megszülető megegyezés alkalmával...

A Google-nak pedig van miből: közel megtriplázta negyedik negyedéves nyereségét, könnyedén felülmúlva az elemzői várakozásokat és a versenytársak teljesítményét.

Forrás: domainabc.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Laci imádja a spenótot, Anikó főz neki

Marsi Anikó spenótot főzött Palik Lászlónak. Az étel nem sikerült, de Laci egy szót sem szólt, csak… Tovább olvasom