Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Nem bírnak a kátyúkkal

Nem csökken a kátyúk száma Magyarország útjain - számolt be az RTL Híradó.
Budapesten eddig már 2500 kátyút kijavítottak, ám mindig újak keletkeznek. Az útfenntartók szerint a fagyok miatt van ilyen sok úthiba. Miskolcon például már több mint 40 millió forintot költöttek a javításokra, de a városban így is folyamatosan kerülgetni kell az úthibákat.

Miskolcon már a tanulóvezetők is rutinosan kerülgetik az úthibákat. Az egyik autós szerint a város olyan, mint az ementáli sajt: tele van lyukakkal. A járművek alkatészeit veszélyezteti, ha véletlenül belehajt az autós, mert a kátyúk már akkorák, hogy néhány utcában már szinte közlekedni sem lehet.

Az útfenntartók szerint a nagy hideg és a havazás miatt megint szétfagytak az utak, a szakszerű javítás pedig drága.

Budapesten a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. 1000 kilométernyi fő- és tömegközlekedési útért felel - mondta az RTL Híradónak a társaság szóvivője. Horti Zsófia hozzátette: mostanában körülbelül 300-350 kátyú van, amelyik javításra szorul, a társaság szakemberei folyamatosan dolgoznak. Több útszakaszon pedig már azt is nehéz megállapítani, hogy mi számít aszfaltnak, és mi kátyúnak.

Ha a kocsi futóműve tönkremegy egy kátyúban, akkor a tulajdonos kártérítést kérhet az útfenntartótól. Ehhez két tanú és több fotó kell a kátyúról és a kocsiról egyaránt.

Olvasóink írták

 • 4. waterbear 2009. március 16. 20:47
  „No ezeket a szakikat el kellene küldeni a horvátokhoz, ott valahogy nem nagyon kátyúsodnak az utak, de Németországban sem, pedig arra is esett pár centi hó...”
 • 3. LukSzusz 2009. március 02. 09:27
  „Hozzátok vissza amit haza vittetek a kátyúzási pénzből!!!”
 • 2. joy 2009. március 02. 05:41
  „"...Az útfenntartók szerint a nagy hideg és a havazás miatt megint szétfagytak az utak, a szakszerű javítás pedig drága..."

  Lónak az ő @át!
  Nem is volt tél!”
 • 1. mentelmi-jog 2009. március 01. 21:47
  „Nemcsak a "szomszéd ne itt égesd el a szemeted" plakátokat, hanem a kátyús úttest jelzőtáblát is nyugodtan ki lehetne tenni Nickelsdorfnál a belépő oldalra! Egyszerűen szörnyű az utak 95%ának állapota, még azoké is amelyek nem rég épültek! (Lásd: Kossuth L. - Nagykörút kereszteződésben a patológia előtti részt: amikor kicserélték ott az aszfaltot, rendszeresen jártam arra és pontosan láttam mi történt. Azon kívül, hogy jó nagy felfordulást okoztak, másfél hónap múlva az ég világon senki nem mondta volna meg hogy bármit is csináltak azzal a szakasszal. Az meg a pofátlanság csúcsa szerintem, hogy ilyen szakaszokon nem képesek éjjel-nappal, 24órában, váltott műszakban dolgozni. A körút többi részén is 16 órától már csak a munkagépek parkoltak a sávban, munkás sehol. De még sokszor fel sem oldották hogy legalább arra az időre lehessen a felmart részen közlekedni és ne üresen álljon az a sáv a körút közepén a legnagyobb csúcsban.) Mondjuk Ausztriában nem spórolják ki az anyagot az útból? Lehet. Illetve a szétfoltozott utakat nem tovább foltozzák, hanem újracsinálják az alaptól, nem csak a legfelső kopóréteget cserélik? Ne mondja senki hogy ott arra van pénz, mert amennyiből mi csak kopóréteget cserélünk, annyiból Ők jóformán teljes utat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holttestet találtak a Balatonban

Megtalálták az egyik, még decemberben eltűnt szigligeti horgász tetemét. Tovább olvasom