Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Nem cserélnek extrán

Kedves Kisalföld! A Tihanyi útra néző ablakomat magam cseréltettem korszerűbbre. Most, amikor az önkormányzat költségén mindenkiét kicserélték ingyen, nekem ehelyett nem voltak hajlandók a Lehel utcára néző – szintén nagyon zajos – ablakomat korszerűsíteni. Igazságos ez?

Lapunk érdeklődésére a győri polgármesteri hivatal városépítési irodája megerősítette: az önkormányzat vállalása és kötelezettsége szerint csak a tervező Uvaterv Rt. által előirányzott homlokzaton lévő ablakok cseréjét végezhetik el, attól nincs lehetőség eltérésre. A hasonló esetre hivatkozó ügyfelük figyelmét felhívják, hogy „az önkormányzat korábbi, mások által kötött szerződésekben rögzített kötelem teljesítését nem vállalja és nem vállalhatja át”. Mint írják, az ablakcserével kapcsolatban ügyfelüket már februárban felkeresték és kérdésére választ is adtak.
A Lehel utcára néző ablakra tehát nem érvényes a rendelkezés, ezért mondta olvasónknak a helyszínen járt szakember, hogy a szabály szerint csak az új ablakot lehetett volna egy még újabbra cserélni. A felerősödött – sőt, a közelben épített körforgalom miatt még inkább erősödő – forgalmi zaj e rendelkezés értelmében nem vehető figyelembe, és – mint a városépítési iroda válaszából kikövetkeztethető – a Herman Ottó utcánál, a trafóház felé néző nagy lakások ablakait, amelyekre olvasónk hivatkozik, nem ebben az önkormányzati konstrukcióban cserélték ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Londonban utcát neveztek el Kapuvárról

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom