Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Nem csökken a civilek támogatása

A Nemzeti Civil Alapprogram (NCA) tanácsának elnöke szerint teljes félreértés, hogy az ideihez képest csak feleannyi pénz jut az NCA támogatására. Csizmadia László a hétfői Magyar Hírlapnak nyilatkozott.
Az alap nem naptári, hanem gazdasági évben dolgozik, és biztosítja a pályázati pénzeket a civilszervezeteknek és alapítványoknak. A nyilvánosságra került jövő évi 3,6 milliárd csak 2011 második félévére vonatkozik, az első fél évre szóló, már az idén elnyert támogatásokat a 2010-es költségvetésből fedezik, nagyjából hasonló összegből - mondta a lapnak az NCA tanácsának elnöke. Hozzátette: a jövő év második felében egy új civiltörvénnyel teljesen átalakítják a finanszírozási rendszert, amely átláthatóbb és egyszerűbb lesz.

Olvasóink írták

 • 3. deszkás 2010. november 22. 18:25
  „Legális pénzátutalás?”
 • 2. szilléri 2010. november 22. 12:56
  „pl. LAET Szeged, Csongrádi sgt. 106.”
 • 1. mattil 2010. november 22. 11:33
  „Miben, mitől lesz átláthatóbb és egyszerűbb?
  A civilek támogatásának jelenlegi módjáról meg annyit, hogy folyamatosan felbukkannak a pályázati értesítőkben olyan szervezetek amikről soha senki nem hallott, mégis milliókat, százmilliókat nyernek sokszor olyan kamu dolgokra amikről mindenki látja előre, hogy csak pénzlenyúlás, miközben a valóban dolgozó és civil munkát végző szervezetek pályázatait visszautasítják, kilométerhosszúságú papíros, és elektronikus adatlapok kitöltésére kényszerítik, ha meg valaki véletlenül nyer azt szívatják, nem fizetik ki asz összeget, miközben kötelezik a pályázatban szereplő munka elvégzésére, majd kamatostól visszakövetelik, valami kis hülyeségre hivatkozva az egészet. Emiatt valóban működő civil szervezetek és olyan emberek mennek emberileg és anyagilag tönkre akik csak segíteni szerettek volna a másikon, kiállítást szervezetek, betegeket ápoltak és így tovább. Mindeközben semmi nem változott, változik. Nagyon úgy látszik fontos sokaknak a jelenlegi rendszer fenntartása..

  Ez az írás pl. elég szépen összefoglalja a helyzetet:
  http://nol.hu/belfold/20101001-milliardokba_fojtott_civil_szervezetek”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tömeges hitelbedőlés fenyeget

Tömeges hitelbedőlés fenyeget, a jegybank, a pénzügyi felügyelet riadót fúj a lakosság romló pénzügyi helyzete miatt. Tovább olvasom