Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Nem Csorna miatt szűnik meg a Lumniczer

A hét végén került napvilágra, hogy a közelmúltban valamiféle együttműködés körvonalazódott Csorna és Kapuvár között, ám ez az elképzelés meglehetősen rövid életűnek bizonyult. S állítólag egyesek Csornát hibáztatják emiatt a szomszédvárban.

– Nem Csorna miatt szűnik meg az aktív ellátás a kapuvári kórházban, bárki is próbálja ezt sugallni – jelentette ki Turi György polgármester. – Nem a két város vezetői tehetnek a kialakult helyzetről, hanem a jelenlegi egészségpolitika. Sajnálatos lenne, ha sikerülne szembeállítani egymással a kiskórházakat. Nyolcvan aktív ágyon mi sem tudjuk biztosítani a térség egészségügyi ellátását, így az ágyszámcsökkentést nem sikerként, hanem veszteségként éljük meg.
Turi György elmondta: valóban felvetődött az együttműködés Kapuvárral, de a megállapodástervezetet a részletek kidolgozása nélkül kapta meg február elsején. Például az sem derült ki belőle, hogy hány aktív ágy legyen Csornán, illetve Kapuváron.
– Mindemellett meglepett elődömnek, Papp Józsefnek a nyilatkozata, melyben többek között azt mondta, hogy ezek után újra a fenntartó térfelén pattog majd a labda, hiszen a kórházat működtetni kell. Annál is inkább meglepő ez a kijelentés, mivel Papp József igazán ismerheti az önkormányzat anyagi helyzetét. Meggyőződésem, hogy a gondot nem a fenntartó, hanem a kórházak alulfinanszírozása okozza – tette hozzá a város jelenlegi vezetője.
Turi György végezetül megjegyezte: mindezek ellenére keresik a megoldást, hogy a csornai kórház a jelenlegi struktúrában működhessen tovább.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ritkábban jár majd orvoshoz?

Tovább olvasom