Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Nem diszkriiminálja a dohányosokat az EU

Félreértették Vladimir Spidla szavait. Az EU cseh antidiszkriminációs biztosa nem támogatja a dohányosok hátrányos megkülönböztetését, csak felhatalmazás hiányában nem tehet ellene semmit.
Félreértelmezte Vladimir Spidla, az Európai unió antidiszkriminációs biztosának szavait a sajtó, állítja Spidla szóvivője. A cseh biztos hétfőn jelentette ki, hogy nem tartozik az uniós diszkriminációs tilalom hatálya alá az az írországi álláshirdetés, ami kizárta a dohányosokat a jelentkezésből, írja a Magyar Hírlap.

Spidla kijelentését a sajtó úgy értelmezte, hogy az EU zöld utat ad a dohányosok diszkriminációjának. Ez azonban Spidla szóvivője tagadta, szerinte Spidla sem tartja elfogadhatónak a diszkriminációt, írja a Magyar Hírlap. Az EU alapjogi chartája a hátrányos megkülönböztetés minden formáját elítéli, de a vonatkozó jogszabályok alapján a szervezet csak az életkoron, fogyatékosságon, szexuális irányultságon, valláson vagy meggyőződésen alapuló diszkriminációval szemben léphet fel.

A diszkrimináció minden egyéb formájával szemben a tagállamok saját hatáskörükben léphetnek fel.

Spidla nyilatkozata nagy felháborodást váltott ki, még a dohányzásellenesek körében is, írja a Hírlap. Gerard Duboois, a francia dohányzásellenes lobbi vezetője szerint a diszkrimináció a kívánttal ellentétes hatást érne el. Szerinte a dohányosok szenvedélyük áldoztatai, akik segítségre szorulnak, írja a Magyar Hírlap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamis jogosítvánnyal vezetett

Sopronban, a Brennbergi úton a rendőrök igazoltattak egy soproni férfit, aki saját gépkocsijával… Tovább olvasom