Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Nem döntöttek a BKV jegyárakról, és a fővárosi közműdíjakról

Elhalasztották a döntést a fővárosi közműdíjak emeléséről a Fővárosi Közgyűlés szerdai rendkívüli ülésén. Az ivóvíz, a csatornahasználat, a hulladékszállítás, a szennyvízszippantás, a kéményseprés és a temetkezés díjairól a jövő csütörtöki, rendes közgyűlésen döntenek majd.
A Fővárosi Közgyűlés szerdai rendkívüli ülésén azért nem sikerült a jövő évi budapesti közszolgáltatási díjakról dönteni, mert az egyik szocialista képviselő nem vett részt az ülésen, pedig a város irányító MSZP-SZDSZ koalíciónak csak egyfős többsége van a 67 tagú testületben. Az ellenzék nem támogatta a BKV tarifáinak átlagosan 7,9 százalékos emelését, emiatt 33 igen és 33 nem vokssal szavazategyenlőség alakult ki. A koalíciós pártok ezután elhalasztották a döntést a többi díjemelésről is.

Az ellenzék nem támogatja a tervezett inflációt esetenként többszörösen meghaladó közműdíj-emeléseket - mondta a közgyűlés szünetében a Fidesz fővárosi frakcióvezetője. Tarlós István szerint azonban a koalíciónak a jövő héten várhatóan meglesz a többsége.

Nem szavazta meg a közgyűlés a jövő évi lakásrezsi-támogatások emelését sem.

A közgyűlés támogatta az elektronikus egészségbiztosítási kártya (e-TAJ kártya) 2010. január 31-ig történő fővárosi bevezetését. A kormány által kezdeményezett projektben konzorciumi tagként a később megalakuló Fővárosi Egészségközpont Zrt. járna el.

A Fővárosi Közgyűlés idei utolsó ülése december 18-án lesz. Várhatóan ekkor döntenek a jövő évi közszolgáltatási díjakról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: a biztosítási alap maradványa maradjon a kórházaknál

A Fidesz szerint a kormánynak kötelessége, hogy az Egészségügyi Alapban maradt összeg egy részét a… Tovább olvasom