Délmagyar logó

2017. 11. 25. szombat - Katalin 3°C | 12°C Még több cikk.

Nem egyértelmű a letelepedési kötvény szabályozása

A speciális nemzetgazdasági érdekből történő letelepedés alapfeltétele, hogy 250 ezer euró értékben vásároljon külön erre a célra kibocsátott magyar államkötvényt, és azt 5 évig meg is tartsa.
Nem egyértelmű a letelepedési kötvény szabályozása, főképpen az államkötvények forgalmazására jogosult vállalkozások kiválasztása talányos - írja a hétfői Népszava a PwC elemzésére hivatkozva.

A kormány 2012 decemberében tette lehetővé a speciális nemzetgazdasági érdekből történő letelepedést, amelynek alapfeltétele, hogy a külföldi magánszemély vagy a tulajdonában álló cég 250 ezer euró értékben vásároljon külön erre a célra kibocsátott magyar államkötvényt, és azt 5 évig meg is tartsa.

Az adótanácsadó cég szerint érthető, hogy a jelenlegi nemzetközi, valamint magyarországi gazdasági helyzet is arra kényszeríti a kormányt, hogy az ország hitelezésének érdekében unortodox megoldásokhoz folyamodjon. Nem egyértelmű ugyanakkor a jogalkotó szándéka, miszerint a magyar államkötvények forgalmazása céljából az Országgyűlés gazdasági ügyekért felelős bizottsága külföldi vállalkozásokkal szerződjön.

Ebben a formában a kötvényen elért kamat vagy bármilyen nyereség külföldön realizálódik, valamint külföldön lesz adóköteles – hívja fel a figyelmet a PwC. Az adótanácsadó cég szerint nehezen lenne kivitelezhető, hogy a külföldi vállalkozások kötelesek legyenek az idegenrendészeti hatóságnak adatszolgáltatást nyújtani a kibocsátott értékpapírok számáról és tulajdonosairól.

A PwC információi szerint a letelepedési kötvény iránt számos befektető érdeklődik, azonban - bár a szabályozás már decemberben jogerőre emelkedett - továbbra sem lehet tudni, mikor indul a program - írja a lap.

Olvasóink írták

 • 3. spiler 2013. március 18. 15:44
  „EZ VALAHOL HAZA ÁRULÁS.....kiáruljuk az EU HELYEKET,,,,KINEK IS VAN PÉNZE ,,A BECSÜLETES DOLGOZÓKNAK, VAGY NEM!!”
 • 2. deszkás 2013. március 18. 08:15
  „A pénzmosás egy újabb fajtája. Hivatalos. Véletlen- ez a persze drága verítékkel pénzhez jutott HAZAI nacsalnikok-eszéből pattanhatott ki.Aki ezt nem ismeri el az Viktor Hugót is cáfolja.”
 • 1. Magyar 2013. március 18. 06:51
  „Szoval az Alban gengszternek felhivja a figyelmet egy meglepo, de szamolni tudo ember hogy ha folytatja munkalatait, akkor nem lessz jo.Mire az Alban: "se baj,akkor vegyunk allampolgarsagot Magyarorszagon"
  Ki masnak lenne penze es Magyar allampolgarsagra szuksege?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarország az ENSZ-ben a fenntartható fejlődésről folytatott kormányközi tárgyalások társelnöke

Az ország az utóbbi két évtizedben nem kapott hasonló horderejű megbízást vagy felkérést az… Tovább olvasom