Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Nem engedték el a meggyilkolt Balla Irma fiát

Ügyvédje szerint nincs bizonyíték a meggyilkolt debreceni önkormányzati képviselő, Balla Irma fia ellen, mégsem engedte szerdán szabadon a bíróság.
A fiatalember előzetes letartóztatásban van egy éve, ügyvédje, Magyar György szerint az elmúlt 10 tárgyalási napon semmiféle terhelő bizonyítékot nem hoztak fel ellene. A szabadon bocsátására vonatkozó védői indítványt szerdán utasította el a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság. Ez ellen a védő és vádlott nyomban fellebbezést jelentett be a Debreceni Ítélőtáblához.

Balla Irmát 2007 húsvétján debreceni lakásán ölték meg. A vádlott a képviselő 30 éves fia, aki 2008-ban került előzetes letartóztatásba. A Népszabadság hétfőn arról írt, hogy a poligráfos vizsgálat szerint sem bűnös.

A fiú azonban továbbra is előzetesben marad, hiába kérte védője a bíróságot, hogy engedjék el ügyfelét. Magyar György ügyvéd a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az eddigi 10 tárgyalási napon semmiféle terhelő bizonyíték nem merült fel ügyfele ellen. A fiú a bűncselekmény után még egy évet szabadlábon volt, akkor sem szökött el, sőt, testvérével magánnyomozót is felfogadtak az ügy kiderítésére.

Az ügyészség a vádiratban egy feltételezés-sorozatot állított fel, ami alapján akár a fiú is lehetett a gyilkos, bizonyíték viszont nincs - mondja Magyar György. A gyilkosság idején a fiú az események helyszínétől 30 kilométerre, 8 társával szalonnát sütött. Mikor hazatért, megcsörgette anyja mobilját, a vélhető tettes akkor kapcsolhatta ki és ásta el a város másik végén. A telefon később meglett és kiderült, hogy valaki arról 11 órakor telefonált. Hétfőn a felhívott illető elmondta, hogy egy idegen hívta Balla Irma számáról aznap este.

A következő, július 10-i tárgyalási napon azokat a tanúkat fogják meghallgatni, akik eddig nem tudtak megjelenni a bíróság előtt, illetve kiegészítő tanúkat is hívott a védelem - mondta Magyar György. A tanúk között van a fiatalember által felfogadott magánnyomozó is, aki korábban arra a következtetésre jutott, hogy a gyilkosságnak politikai indíttatása volt.

Mindezek fényében az ügyvéd szerint alkotmányos jogokat - a szabadsághoz fűződő jogokat - sérti, hogy a fiút előzetesben tartják. A szabadon bocsátására vonatkozó indítványt szerdán utasította el a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság. Ez ellen a védő és vádlott nyomban fellebbezést jelentett be a Debreceni Ítélőtáblához.

Szerdán egyébként a bíróság meghallgatta Kósa Lajost, Debrecen polgármesterét, aki szerint Balla Irma a halála előtti napon azzal kereste fel, hogy problémái vannak egy a területén működő egyesülettel, amely nem támogatta megfelelően és egyébként is ellentététek vannak közte és az egyesület vezetője között. Kósa még azon a napon, egy Fidesz összejövetelen minden illetékes prominenst tájékoztatott erről a problémakörről - "ezt elég szerencsétlen egybeesésnek tartjuk, ahhoz képest, hogy Balla Irma másnap meghalt" - tette hozzá az ügyvéd.

Olvasóink írták

 • 7. flexsnake 2009. április 11. 19:49
  „nem zörög a haraszt.... de hogy politikai.... nekem politikai indítékkel adtak furcsa ízű párizsit, kizárt dolog hogy más legyen a dologban.... Terelni lehet a hülyeséggel”
 • 6. waterbear 2009. április 09. 11:06
  „Babocska nemááá, majd politikai indíttatású lesz persze, egy debreceni önkormányzati képviselőt azért tesznek el láb alól, mert mert ellene szavazott a "Debrecenbe kéne menni.." című népdal hungarikummá való nyilvánításának...”
 • 5. babocska 2009. április 09. 08:24
  „Az biztos nem a fiú ölte meg,aki pedig tényleg volt az biztos valakiknek nagyon kényes lehet,hogy kiderülne.Könnyen medglehet,hogy politikai indittatású lehet.Azt meg kell jegyezni mindenkinek,Magyar csak olyan ügyet vállal el amiben csak nyerő lehet.Van nagy tapasztalata,kezdőcskékkel akik most ismerkednek a joggal mit lehetne kezdeni.A végén meg lesz ki is az elkövető ,s itt ismét hatalmas kártéritést fizet az állam az adófizetők pénzéből.Lassan bevezethetnék,hogy aki tévedett a munkájában,legyen az nyomozó,ügyész,vagy biró,igenis fizesse meg a kártéritést.Mert a munkásnak az elrontott munkadarabot ki kell fizetni,s akkor Ők sem legyenek kivételek.Egy kettővel fizettetnének,mindjárt jobban eredményesen dolgozna a többi is.Nagyon szeretnénk már ha ezt is bevezetnék,mert az utóbbi időben nagyon sok volt a melléfogás!!!!!”
 • 4. mag 2009. április 09. 06:32
  „EZ MAGYAR ORSZÁG BIZONYITÉK NÉLKÜL IS EL ITÉLIK AZ ÁRTATLANOKAT”
 • 3. andrisne 2009. április 09. 05:27
  „Szerintem nem a srác volt!”
 • 2. flexsnake 2009. április 08. 20:40
  „Jaj, hagyjuk már a politikát.... A sztárügyvédúrnak is meg kellene nézni hogy kiket véd és kiket nem. A jog szerint az előzetes meghosszabbítható akár 3évig.”
 • 1. flexsnake 2009. április 08. 20:40
  „Jaj, hagyjuk már a politikát.... A sztárügyvédúrnak is meg kellene nézni hogy kiket véd és kiket nem. A jog szerint az előzetes meghosszabbítható akár 3évig.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkatársaitól búcsúzkodott blogjában Gyurcsány

Munkatársaitól búcsúzott szerdai blogbejegyzésében Gyurcsány. Mint írja, éveken át önfeláldozóan segítették a kormányzást, amit ezúton is köszönet illet. Tovább olvasom