Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Nem félni

A mosonmagyaróvári szocialisták sajtónyilatkozatot juttattak el szerkesztőségünkhöz.

„ Demokráciában élni annyi, mint nem félni.” Ez az alapigazság sérült az elmúlt napokban. Nem olyan országban akarunk élni, ahol a demokráciát néhányak által szított gyűlölködés, erőszak fenyegeti. Mi, mosonmagyaróvári szocialisták, üdvözöljük a parlament – csaknem egyhangú – határozatát: „Mi, a parlamenti pártok képviselői arra szólítjuk fel hazánk polgárait, hogy politikai vitáikat az erőszak eszközét egyértelműen elutasítva, a más nézetek képviselőivel szembeni toleranciával folytassák le.”
Arra kérjük fel városunk politikai pártjait és civil szerveződéseit, hogy csatlakozzunk ehhez a nyilatkozathoz, és választási küzdelmünket – a parlamenti egyetértés szellemében – folytassuk.
Az alkotmány kimondja, hogy október 1-jén helyhatósági és nem országgyűlési választás lesz. Az állampolgárnak most nem arról kell döntenie, hogy kik képviselik őt a parlamentben, hanem arról, hogy kiknek ad felhatalmazást a helyi önkormányzatban a következő ciklusra. Az önkormányzati választási kampány eddig normális mederben folyt. Az elmúlt napokban tapasztaltuk, hogy az országban eluralkodott vandalizmus első jelei megjelentek városunkban is. A demokratikus erők együttes felelőssége, hogy elejét vegyék az effajta cselekedeteknek” – áll a Nagy Lajos, helyi MSZP-elnök jegyezte nyilatkozatban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Demszky: A főváros kára 50, az államé 100 milliós

Az éjszakai demonstrációk nyomán a főváros kárelhárítási költségei 50 millió forintra rúgnak –… Tovább olvasom