Délmagyar logó

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 21°C | 34°C Még több cikk.

Nem fizetik be a cégek a munkaügyi bírságokat

A munkaügyi bírságoknak csak a töredékét fizetik be a cégek, ráadásul gyakran előfordul az is, hogy a vállalkozók ellehetetlenítik az ellenőrzést.
A munkaügyi felügyelők a lapnak arról számoltak be: a cégek sokszor megtagadják az együttműködést az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőséggel, sőt olyan is előfordult már, hogy a telephelyről kiutasították a felügyelőt. Ezzel azonban csak saját helyzetükön rontanak. A hatóság ugyanis nem adja fel: újabb razziát rendel el, viszont ekkor már valamelyik rendészeti erő - határőrség, rendőrség, VPOP - segítségével.

Sokszor ez sem segít. Bizonyos cégek ugyanis vagy fellebbeznek vagy egész egyszerűen nem fizetik be a rájuk kirótt bírságot. Tavaly például hiába szabott ki az OMMF 7,2 milliárd forint büntetést a hazai munkaadókra, a vállalatok ennek még a felét sem fizették ki: mindössze hárommilliárd érkezett meg a kasszába. Az idei helyzet sem jobb. Az első három hónap alatt 1,7 milliárd forintra szankcionálták a munkaügyi felügyelők a cégeket, ám ebből eddig csak 534 millió folyt be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kémiával, földrajzzal, ének-zenével folytatódik az érettségi

A kémia írásbelivel folytatódik reggel nyolc órától az érettségi időszak. Idén 3244 diák maturál… Tovább olvasom