Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Nem fogadta Szekeres Imrét az orosz honvédelmi miniszter

Példa nélküli kudarccal végződött a Magyar Nemzet szerint Szekeres Imre honvédelmi miniszter oroszországi útja.
A lap csütörtöki számában megjelent írás szerint a magyar minisztert eredetileg olyan tárgyalásra hívták meg, ahol kollegájával, Anatolij Szergyukovval folytatott volna eszmecserét a NATO és Oroszország viszonyáról, egy új magyar-orosz katonai megállapodás kereteiről, valamint haditechnikai fejlesztésekről, például a Magyar Honvédség MiG-29-eseinek visszaszállítása fejében korszerű helikopterek beszerzéséről, továbbá a szovjet időkből megmaradt forgószárnyasok felújításáról.

Ehhez képest Szekeres minisztertársa helyett - aki más elfoglaltságára hivatkozva elutasította a találkozót - végül nem tervezett módon csak az alsóház, az Állami Duma és a felsőház, a Szövetségi Tanács védelmi bizottságainak tagjaival találkozott.

A lap információi szerint a Honvédelmi Minisztérium kétoldalú kapcsolatok osztályának szervezése azért is érthetetlen, mert az oroszok elutasító magatartására számítani lehetett.

Az orosz sajtó csütörtöki számában Szekeres Imre látogatásáról írt

Az orosz katonák obstrukciót kezdtek a NATO ellen címmel Szekeres Imre honvédelmi miniszter hét eleji oroszországi látogatásáról írt csütörtökön a Nyezaviszimaja Gazeta című orosz újság.

A centrista elitlap emlékeztetett arra, hogy a magyar miniszternek találkoznia kellett volna orosz kollégájával, de Anatolij Szergyukovnak nem volt erre ideje, amit a miniszter rendkívül nagy elfoglaltságával magyaráztak a magyar félnek.

A napilap orosz védelmi minisztériumi forrásból úgy tudja, hogy a miniszteri találkozó megtagadásával az orosz tábornokok elégedetlenségüket fejezték ki Magyarországnak a CFE-szerződés vitás kérdéseiről rendezett júniusi bécsi értekezleten képviselt álláspontja ellen, hogy Budapest teljes mértékben támogatta NATO-partnereit.

hirado.hu/MTI

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már 15 perces Intercity-késésért is fizetni fog a MÁV

Július 1-jétől az eddigi 30 perc helyett már 15 perc késés után visszafizeti a MÁV az Intercity… Tovább olvasom