Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Nem halad a kormányzati informatika egységesítése

Amint azt az Állami Számvevőszék (ÁSZ) már az idei büdzsé tervezetéről szóló tavaly novemberi jelentésében megjósolta, az államháztartás hatékony működését elősegítő szervezeti átalakítások nem haladnak a kormány által tavaly nyáron meghatározott ütemben.
A legnagyobb változást a könyvelés, az informatika, a hr-menedzsment, az ingatlankezelési feladatok, a beszerzés és a rendezvényszervezés centralizációja jelentette volna 2007. január 1-jétől. A határozat szerint a tárcák könyvelését a Magyar Államkincstár (MÁK) vette volna át, ám ez nem történt meg. A PM szerint a kormány elképzelése az, hogy a tárcák pénzügyi és gazdasági tevékenységét támogató egységes informatikai rendszert alakítanak ki, de ennek vizsgálata még tart, a központi könyvelésre 2009 előtt nem kerülhet sor.

A minisztériumok ingatlankezelési feladatait a határozat szerint januártól a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) látta volna el, ám ez a folyamat is elhúzódott - tudta meg a Napi Gazdaság Császi Zsolt osztályvezetőtől. A legjobban az informatika egységesítése áll: január 1-jével felállt a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH), amelybe a Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartó és Választási Hivatalt, a Távközlési Szolgálatot és a Kormányzati Frekvenciagazdálkodási Hivatalt olvasztották. A KEKKH jövőre már némi megtakarítási is hozhat, mivel az összevonások nyomán kétszáz főt elbocsátottak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eredmény: Az előzetes adatok szerint 53 százalékkal nyert a konzervatív UMP jelöltje Nicolas Sarkozy lesz az új francia elnök

Párizs MTI Tovább olvasom