Délmagyar logó

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 8°C | 17°C

Nem indítanak nyomozást az Y-terv miatt

Nem jelentenek súlyos bűncselekményeket azok a kijelentések, amelyek hétfőn hangzottak el a Kossuth téren a kormány megdöntéséről és a közintézmények blokádjáról.
Megkapta a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) csütörtök este az ügyészség állásfoglalását a Kossuth téri tüntetők Y-tervével kapcsolatban. Eszerint nem valósultak meg azok a súlyos bűncselekmények, amelyeket az iroda korábban gyanított, ezért nem indítanak nyomozást az ügyben - tudta meg a Független Hírügynökség Horváczy Emesétől, az NNI szóvivőjétől.

Az NNI szerdán kérte az ügyészség véleményét, mert az indoklás szerint súlyos bűncselekmények gyanúját is felvetették azok a kijelentések, amelyek hétfőn hangzottak el a fővárosi Kossuth téren a kormány megdöntésére és a közintézmények blokádjára vonatkozó Y-tervvel kapcsolatban. Az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására tett előkészülettel, lázadás előkészületével és terrorcselekmény előkészületével kapcsolatban merült fel gyanú.

Az ügyészség csütörtökre készítette el állásfoglalását - ennek alapján döntött úgy a Nemzeti Nyomozó Iroda, hogy nem indítanak nyomozást a tüntetők tervének ügyében. Utóbbit egyébként nem valósították meg, a szervezők megfogalmazása szerint "a társadalom éretlensége" miatt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 09.21.

Tovább olvasom