Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Nem járult hozzá a BA a LESZ repülőtéri demonstrációjához

A Malév-emlékpark bejáratához szervezett békés tüntetést március 11-én délelőttre a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet.
A Malév-emlékpark bejáratához szervezett békés tüntetést március 11-én délelőttre a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ), a Budapest Airport (BA)azonban nem járult hozzá a megtartásához - közölte a szakszervezet szombaton az MTI-vel. A repülőteret üzemeltető BA szóvivője az MTI-nek megerősítette, hogy a reptér semmilyen demonstrációt nem engedélyez a területén.

Csorba Attila, a LESZ elnöke közleményében arról tájékoztatott, hogy a demonstráció, amelyre szinte minden repülőtéri cégtől jelezték részvételi szándékukat munkavállalók, arra hívta volna fel a figyelmet, hogy a Malév csődje után előállt helyzet a légiközlekedés szinte minden területén csoportos leépítésekhez, súlyos megszorításokhoz vezetett. A rendezvény a közös megoldás-keresésnek, a döntéshozók számára ajánlások megfogalmazásának is teret biztosított volna.

A területfoglaláshoz szükséges rendőrségi egyeztetésen azonban kiderült, hogy a BA megtagadta a hozzájárulást a cég tulajdonában lévő terület és járda használatához.

A LESZ vezetője szerint bár a békés rendezvény nem irányult egyik cég vagy konkrét munkáltatói intézkedés ellen sem, a repülőtér kezelője vélhetően attól tartott, hogy spontán módon a dolgozók célkeresztjébe kerül. Hozzátette: a BA-nál is több száz embert érintő leépítést próbálnak végrehajtani, a maradók pedig havonta több tízezer forintos jövedelemcsökkenésre számíthatnak.

A szakszervezetnek szándékában áll a közeljövőben megtartani a szombatra tervezett demonstrációt. A szóvivő közleményében úgy fogalmaz: "családok ezrei kerültek tragikus helyzetbe az elhibázott vezetői döntések nyomán, amelyek árát most az emberekkel fizettetik meg", és fontosnak tartják a közvélemény és a döntéshozók figyelmét ráirányítani erre. A szakszervezet álláspontja szerint nemcsak a repülőtéren élők, hanem az egész ország érdeke, hogy valamilyen formában újrainduljon egy nemzeti légitársaság.

Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta: a BA senkinek nem engedélyez semmilyen demonstrációt a területén, sem szakszervezeti, sem politikai, sem gazdasági vagy egyéb célzatút. A repülőtéri rendben is szerepel, hogy engedély nélkül nem lehet semmilyen rendezvényt tartani a repülőtér területén.

Olvasóink írták

  • 2. igazságkereső 2012. március 10. 20:19
    „#1.spiler! Ha ezt nem egyedül kérnéd illetve véleményeznéd, hanem legalább több ezer ember egyszerre és összefogva, akkor jogos véleményed talán meg is valósulna!De addig, amíg Magyarországon az emberek annyi felé húznak ahányan vannak, nos akkor addig reménytelen óhaj marad minden. Végre Magyarországon az összefogást kellene először megvalósítani és ezt párosítani némi intelligenciával! Sajnos ennek hiányában nagyon sokan "szenvednek" és ezt "szívják meg" a többiek is!”
  • 1. spiler 2012. március 10. 14:05
    „akkor fizessenek ha nem engedik,,,Hardynak biztos lesz fizuja,,,,,,,miért nem elöször az embereket fizetik ki utánna jöhet az állam és egyéb cégek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pesti srác-díjat kapott Kubik Anna

Ötvenhatos szervezetek kitüntetéseit adták át a nemzeti ünnep alkalmából Budapesten Tovább olvasom