Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Nem jutnak pénzükhöz a HospInvest ügyfelei

Biztos, hogy évekig nem jut majd hozzá a pénzéhez senki azok közül, akiknek a HospInvest tartozik - írja a hétfői Magyar Nemzet.
A napilap cikke szerint a cég felszámolója - amely a bejelentett hitelezői igények nagy részét nem fogadta el - ötmilliárd forintot tart jogosnak az ennél sokkal nagyobb összegű követelésből.

Horváth Szilárd, a felszámolást végző TM-Line Kft. felszámolóbiztosa a Magyar Nemzetnek nyilatkozva elmondta, hogy a jogosan követelt összeg tartalmazza a beszállítói tartozásokat, a különféle adó- és járulékelmaradásokat, a banki hiteleket, valamint kisebb összegű bértartozást.

Egyelőre azonban senki nem juthat pénzhez, a cég ugyanis fizetésképtelen, s szinte egyáltalán nincs értékesíthető vagyontárgya. A felszámoló úgy látja, a könyvekben ugyan szerepelnek nagy értékű orvosi eszközök, amelyeket akár el is lehetne adni - igaz, jelentős összeg ebből sem folyna be -, ám szerinte ezt az önkormányzatok a saját követeléseikbe akarják beszámítani, így azokkal nem is tudtak elszámolni. Így várhatóan egy hosszú évekig tartó per fogja azt eldönteni, hogy a HospInvestnek lesz-e még valaha pénze, amelyből a felhalmozott tartozásának legalább egy részét kiegyenlítheti - ismerteti a napilap.

Olvasóink írták

  • 1. flexsnake 2010. február 01. 08:59
    „viszonylag rövid életű volt. Ekkora baklövést....”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt egy romos templom a Budakeszi úton

Kigyulladt egy romos, használaton kívüli templom Budapesten, a II. kerületi Budakeszi úton hétfőre… Tovább olvasom