Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Nem kaptak képzési támogatást munkanélküliek

Az ország két pontján csaknem százötven munkanélküli nem kapta meg azt a képzési támogatást az államtól, ami egy tanfolyam elvégzése után járna nekik - értesült a Független Hírügynökség.
Fejenként több mint 70 ezer forintról van szó. A pénzhez a sikeres vizsga után két hónapon belül kellett volna hozzájutniuk, de többüknek még fél év után sem utalták át az összeget - a hivatal szerint egy-két héten belül megkapják.

A kaposvári Vékony Emőke tavaly októberben végzett el egy számítógépes tanfolyamot. A szerződés szerint a sikeres vizsga után egyhavi minimálbér jár neki. Az ehhez szükséges dokumentumokat még októberben elküldte az illetékes Foglalkoztatási és Szociális Hivatalba, a több mint 70 ezer forintot azonban azóta sem kapta meg.

A Békés megyei Mezőkovácsházán csaknem harmincan jártak így. Ők fél éve várnak a pénzükre. A tanfolyamokat munkanélkülieknek szervezték, de ezért nekik nem kellett fizetniük. Ellenkezőleg: az államtól uniós támogatást kaptak volna, amit a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal utal. Itt azt mondták: többször előfordult, hogy ők sem kaptak pénzt, ezért nem tudtak fizetni.

"Az adott pillanatban a hivatalban nem volt forrás. De ez azért nem túl sűrűn fordul elő. De az elmúlt napokban 500 millió forintot utaltunk a hallgatóknak, így a következő 1-2 héten belül mindenki megkapja az elmaradt juttatását" - mondta a Független Hírügynökségnek szerdán Soós Adrianna, a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal főigazgató-helyettese.

A Független Hírügynökségnek eddig csaknem 150 ember nevében jelezték, hogy nem kapták meg a nekik járó összeget.

Olvasóink írták

  • 1. .suhym. 2009. március 05. 07:28
    „"...A tanfolyamokat munkanélkülieknek szervezték, de ezért nekik nem kellett fizetniük. Ellenkezőleg: az államtól uniós támogatást kaptak volna, amit a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal utal. Itt azt mondták: többször előfordult, hogy ők sem kaptak pénzt, ezért nem tudtak fizetni."

    Talán keressék Bajnai laptopján....(by Karsai)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezárták a Tisza-hidat Vásárosnaménynél, mert életveszélyes

Műszaki okok miatt le kellett zárni a forgalom elől a vásárosnaményi Tisza-hidat - tájékoztatta a… Tovább olvasom