Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Nem kell aggódni

Sportpolitika

Mint arról korábban a Kisalföld már beszámolt, nagy valószínűség szerint a SEAT Foton Győr NB I-es női kosárlabdacsapata januártól a Magvassy-sportcsarnokban játssza bajnoki mérkőzéseit. Adódik a kérdés, hogy mindez mennyi időt vesz el a jelenleg a létesítmény kapacitásának nagy részét használó kézilabdásoktól.


Vanyus Attila, az Audi-ETO KC elnöke a kérdésre a következőket mondta: „Valóban nem lesz idő arra, hogy a férfi- és női csapatok serdülő és ifjúsági csapatai mind edzéslehetőséget kapjanak a csarnokban, várhatóan három korosztálynak új helyet kell keresni. Annyit azért elmondok, amikor ezekről a dolgokról egyeztettünk, feltétel volt, hogy a kézilabda érdekei ne sérüljenek. Ugyanígy megállapodtunk a talajreklámokról is, így ez sem lehet akadály.”
Molnár Péter városi sportigazgató szerint közel sem olyan tragikus a helyzet, mint ahogyan azt többen állítják.
„ Szó sincs arról, hogy a költözés miatt egy sikeres, jól működő sportág alapjai tönkremennének. Helyet kell keresni ezeknek a csapatoknak, s az biztos, hogy lesz is helyük. Nyilván a városban nincs sok lehetőség, hiszen kézilabda-méretű pálya a Krúdyban, a Bercsényiben és az Adyvárosi Sportcentrumban van. Utóbbi létesítmény, amíg nincs fűtés, balesetveszélyes, míg alighanem nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a másik két teremmel kapcsolatosan a technikai feltételek megteremtésén dolgozunk. Egy szó mint száz: nincs oka aggodalomra a kézilabda barátainak” – fogalmazott Molnár Péter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma búcsúzik a nemzet, a világ Puskás Ferenctől

November 17-én, 79 éves korában meghalt a legendás labdarúgó, Puskás Ferenc. Búcsúzunk tőle –… Tovább olvasom