Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 20°C Még több cikk.

Nem kell pánikolni

Szerda esténként fél 8-tól látható a Városi Televízió és a Délmagyarország közös műsora, a Szemközt. Ezen a héten Farle Csabát, a Csongrád Megyei Állat-egészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Állomás igazgatóhelyettesét lapunk főmunkatársa, Oláh Zoltán, és a televízió szerkesztő-riportere, Vass Imre a madárinfluenzáról és annak várható következményeiről kérdezte.
– Élesen meg kell különböztetni egymástól a közhiedelemben gyakran együtt emlegetett madárinfluenzát és a papagájkórt. Az előbbit vírus, az utóbbit baktérium okozza. A papagájkór régóta ismert betegség, jól gyógyítható – jelentette ki a beszélgetés elején Farle Csaba, a Csongrád Megyei Állat-egészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Állomás igazgatóhelyettese. A főorvos arra a kérdésre, hogy a madárinfluenza miatt – egyes EU-országokban tapasztaltakhoz hasonlóan – nekünk is kell-e pánikolnunk, határozott nemmel válaszolt.

Farle Csaba beszélt a magyar–román határátkelőhelyeken bevezetett teljes „csirkezár" enyhítéséről is. Az EU-bizottság a kezdeti teljes szigort csökkentve múlt hét vége óta engedélyezi az augusztus 1-je előtt levágott baromfikból készített készítmények beszállítását az unió területére. Szerinte az emberek feleslegesen mondanak le a szárnyasokból készült ételekről, ugyanis a főtt és sült hús nem lehet fertőzött, veszély nélkül fogyasztható.

A főorvos elárulta, hogy ő semmilyen gyógyszert nem szed a madárinfluenza ellen, másoknak sem javasolja. Azt tanácsolta: az emberek az ismert influenza ellen oltassák be magukat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lehet új oktatási épület

Hiába írták alá már az előszerződést is a volt Pattantyús-középiskola épületének megvásárlására, a… Tovább olvasom