Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Nem kérhetnek pótdíjat a sárga csekkes ügyfelektől

Nem számolhatnak fel pótdíjat a szolgáltatók, ha az ügyfél sárga csekkel rendezi a számlát - írja a Magyar Nemzet. Erről egy hétfőn elfogadott módosító indítvány rendelkezik.
Becslések szerint a közszolgáltatási fogyasztások több mint nyolcvan százalékát ma is ilyen módon rendezi a lakosság. A tilalom többek között kiterjed a víziközmű-, a távhő, elektronikus és hírközlési, valamint a villamosenergia- és földgázszolgáltatást nyújtó vállalkozásokra.

Legutóbb a Magyar Telekom tett kísérletet 142 forintos pótdíj kivetésére abban az esetben, ha ügyfele sárga csekkes befizetést választana, de korábban a Telenor is ilyen megoldás mellett döntött, és a Vodafone is fontolóra vette - írja a lap.

Az indítványról először április végén lehetett olvasni, nem sokkal a Széll Kálmán 2.0-ban bejelentett tranzakciós adó után. A kettőnek azonban nincs köze egymáshoz: vagyis nincs szó arról, hogy a tranzakciós adó ne érintené bevezetése után a csekken történő befizetéseket; az elfogadott javaslat csak arra terjed ki, hogy csak azért nem lehet pótdíjat kivetni, mert valaki egy közüzemi számlát nem átutalással vagy csoportos beszedési megbízással, hanem postai csekken rendez.

Olvasóink írták

  • 1. spiler 2012. május 09. 15:29
    „akkor a T-HOM levele semmis?????????????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Részeg sofőr szakította át a kerítést

Átszakította egy lakóház kerítését autójával egy ittas sofőr szerdán Kaposújlakon, a férfi… Tovább olvasom