Délmagyar logó

2018. 02. 23. péntek - Alfréd 0°C | 5°C Még több cikk.

nem lehet, hanem kötelező

Az MLSZ előírta, hogy 2007-től csak képzett fizioterapeuták dolgozhassanak a kluboknál a csapatok mellett. Augusztus 31-ig lehet jelentkezni az első kurzusra.

Labdarúgás

A Magyar Labdarúgó Szövetség egyik idei elnökségi határozatában szabályozta, hogy majdan a szövetségben és az egyesületeknél dolgozó fizioterapeuták számára mely végzettség kötelező a munkavégzéshez.
Baranya István, az MLSZ Szakmai és Felnőttképzési Intézetének igazgatója:
„ Az MLSZ intézete akkreditált képzéssel segíti az ezeken a területeken dolgozni kívánók tanulását. A sporttörvény rögzíti, hogy a fi- zioterapeutai munkakört csak megfelelő végzettséggel lehet betölteni, ezért az MLSZ előírta, hogy 2007-től kizárólag szakképzett sportszakemberek dolgozhassanak a kluboknál a csapatok mellett.”
Ez lényegében azt jelenti, hogy akik a jövőben bármilyen osztályban szereplő labdarúgócsapatnál szeretnének munkát vállalni, azoknak el kell végezniük az MLSZ intézete által előírt és ellenőrzött képzést adó kurzusokat. A képzés háromszintű (alap-, közép- és felsőfok), egy-egy szint féléves, tehát minél magasabb osztályban kíván dolgozni valaki 2007-től, annál gyorsabban el kell végeznie az egyes kurzusokat.
Alapfokú tanfolyam ősszel a megyeszékhelyen indul. Felvételi vizsga nincs. A jelentkezési határidő: 2006. augusztus 31. A jelentkezési lapok és a tájékoztatók beszerezhetők a megyei szövetségben, az MLSZ Szakmai és Felnőttképzési Intézetében (1112 Budapest, Kánai út). További információ Győrben Péntek Alberttől a 06-20/ 9910-973-as és az MLSZ-ben Kovács Mariann oktatási asszisztenstől az 1/577-9529-es telefonszámon vagy a kovacs_mariann@mlsz.hu címen kapható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átlövők nélkül átütő siker

Átlövők nélkül, nagy küzdelemben nyerte meg a Balaton-kupát a Rába Quelle-ETO. A férficsapat heti… Tovább olvasom