Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Nem lesznek délután tanórák

Napokon belül elkészül a köznevelési törvény tervezetének kodifikált változata, amit a jövő héten nyilvánosságra hoznak.
Nem lesznek délutánonként szükségszerűen tanórák és kötelező elfoglaltságok a tanrendben, az általános iskola valamennyi évfolyamán azonban alapesetben délután négyig tart majd a foglalkozás - mondta a Magyar Nemzetnek Gloviczki Zoltán, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium közoktatásért felelős helyettes államtitkára, aki jelezte azt is: napokon belül elkészül a köznevelési törvény tervezetének kodifikált változata, amit a jövő héten nyilvánosságra hoznak.

Hangsúlyozta, hogy a délutáni iskola csak lehetőség, azok a szülők, akik nem kívánják igénybe venni, felmentési kérelemmel élhetnek majd, s hazavihetik a gyereket. A rendszer az alsó tagozatokon már megszokott napközihez hasonlít majd, de fő feladata a felzárkóztatás és a tehetséggondozás lesz, olyan délutáni foglalkozásokra nyújt lehetőséget, amelyekhez eddig csak pénzért lehetett hozzájutni.

Lehetővé teszik majd az intézményeknek, hogy - amennyiben a felzárkóztatás szempontjából indokolt - iskolaotthon formájában működjenek, s ezen iskolákban délután is lesznek kötelező tanórák - mondta el Gloviczki Zoltán, hozzátéve, hogy e formában is biztosítanának egy-két olyan délutánt, amikor nincs kötelező foglalkozás.

Az új modell bevezetésére 2013-ban kerülhet sor - közölte a lappal a helyettes államtitkár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Nefmi hadat üzent a legális drogoknak

Határozott és szigorú fellépést ígér a tiltólistán nem szereplő pszichoaktív szerek forgalmazói ellen a Nemzeti Erőforrás Minisztérium. Tovább olvasom