Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Nem lesznek kaszinópályázatok

Kétszer annyi bevételre számít a kormány a játékadóból és a koncessziós díjból, a Nemzetgazdasági Minisztérium egyelőre nem tervez pályázati kiírást a szabad kaszinókoncessziókra.
Kétszer annyi bevételre számít a kormány a játékadóból és a koncessziós díjból, a Nemzetgazdasági Minisztérium egyelőre nem tervez pályázati kiírást a szabad kaszinókoncessziókra - írta a Napi Gazdaság.

A lap hétfői számában közlik a lap kérdésre adott minisztériumi választ, amely szerint a tárca egyelőre nem tervez pályázati kiírást a szabad kaszinókoncessziókra. A játéktermek üzemeltetési jogának odaítélése kapcsán nincs pályázat kiírási kötelezettség.

A minisztériumi válaszban utaltak arra is, hogy a pályáztatás az csupán elvi lehetőség, nem pedig kizárólagos szabály, vagyis a koncesszióköteles szerencsejátékjogok szétosztása továbbra is történhet „megbízhatósági alapon" is.

Így jutott hozzá a korábban odaítélt, összesen hét játékterem-üzemeltetési engedélyhez a Las Vegas Casino Kft. és az Aranybónusz Kft. is.

A lap emlékeztet arra, hogy a törvény 11 kaszinó működését engedélyezi országosan, ebből mostanra nyolc nyitotta meg a kapuit.

Az előzetes adatok szerint 2014-ben 5,6 milliárd forintot utalt ide öt kaszinó játékadó és üzemeltetési díj címén, idén ugyanez már 10,5 milliárd forintot is elérhet nyolc kaszinó befizetéseiből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nő a felsőoktatási export

A külföldi hallgatók aránya a magyar felsőoktatásban a 2005-ös 4,74 százalékról 7,7 százalékra nőtt… Tovább olvasom