Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Nem magyarságáért vagdosták össze, a heroin árával tartozott

Hazudott a rendőrségnek az a magyar fiatalember, akit azt állította, hogy magyarsága miatt vagdosták össze arcát és csuklóját ismeretlen támadói március végén - írja pénteken a Magyar Szó című délvidéki napilap.
A Magyar Szó szerint csütörtökön a fiatalembert ügyvédje jelenlétében kihallgatták a rendőrségen, és az illető bevallotta, hogy ismerte azt a személyt, aki aznap éjjel megtámadta. A támadás oka az volt, hogy a tőle kapott heroinért háromszáz euróval tartozott.

A szabadkai belügyi titkárság feljelentést tett a 30 éves magyar fiatalember ellen hamis feljelentés, valamint nemzeti, faji és vallási türelmetlenség szítása miatt. A rendőrségi tájékoztató szerint az illető a feljelentéskor kérte, hogy megkaphassa a szükséges dokumentációt a Magyarországra költözéshez. A kihallgatás után szabadon engedték, ügyét a körzeti bíróság tárgyalja majd.

Az eset március végén történt, az áldozat az MTI-nek nyilatkozva akkor úgy számolt be róla, hogy három, számára teljesen ismeretlen személy támadta meg, éles tárgyal összevagdosták az arcát és csuklóját, miközben halálosan megfenyegették és magyarságára utaló megjegyzéseket tettek. A támadást elítélte Boris Tadic szerb elnök is.

A távirati iroda a kihallgatás után ismét kapcsolatba lépett az illetővel, aki ezúttal azt közölte: valóban ismerte egyik támadóját. Hozzátette: igaz az is, hogy nem fizette ki a drogadósságát, de félelmében ezt korábban nem merte elárulni a rendőrségnek. Ugyanakkor továbbra is azt állította, nemcsak tartozása, de magyarsága miatt is érte a támadás. Elmondta, hogy az incidens után két nappal rendőrök megmotozták az utcán, és kábítószert találtak a cipőjében. Állítása szerint a rendőrség egyik beépített embere tette a drogot a cipőjébe, ő ugyanis több mint egy éve leszokott a kábítószerről. Azt is tévesen értelmezte szerinte a rendőrség, hogy Magyarországra kíván távozni. Ő csak Szabadkáról akar elköltözni, mert, mint mondta "nem bír élni a városban".

hirado.hu/MTI

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aphrodité örömei

„Ezeket az erotikus bolyongásokat dévaj szerelmeseknek és – miért ne – bátortalan… Tovább olvasom