Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Nem mindegy, milyen erdőt ültetnek a cégvezetők jutalmából

A WWF Magyarország üdvözli, hogy erdőtelepítésre fordítják az állami cégvezetők jutalmát. A szervezet szerint azonban nem mindegy, hogy milyen fákat választanak. Keddi közleményükben azt írják, hogy a természeti adottságoknak megfelelő, őshonos fafajokkal érdemes beültetni a több mint négyezer hektáros területet.
A rendszerváltás óta a tölgyek, kőrisek, hazai nyárfaerdők az összes telepítések felét sem teszik ki. Pedig csak a természeti adottságoknak megfelelő, őshonos fafajok adhatnak otthont a tájra jellemző növény- és állatfajoknak- olvasható a WWF Magyarország keddi közleményében. A szervezet szerint ilyen fákat kellene telepíteni abból a pénzből, amelyik az állami cégvezetők jutalmából folyik be. Az utóbbi évtizedekben főként nemesnyárfákat, fenyőfákat és akácosokat ültettek idehaza. A WWF szerint ezek ugyan gazdasági szempontból hasznosak, de az élővilág szempontjából nem.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök még októberben kérte arra az állami vállalatok vezetőit, hogy a költségvetési kiadások csökkentése miatt már idén se vegyék fel jutalmukat. A kormány idén 6-700 millió, jövőre pedig 1,2-1,4 milliárd forint bevételt vár az intézkedéstől. Ebből több mint négyezer hektárnyi erdőt telepítenének.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén is védőoltást kapnak a budapesti hajléktalanok

Influenza, tüdőgyulladás és hepatitis elleni védőoltást kapnak idén is a fővárosi hajléktalanok. Az… Tovább olvasom