Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Nem mindig kell rendőrt hívni

A közlekedési balesetben részt vevők nincsenek mindig tisztában azzal, hogy mikor kell rendőri intézkedést kérni.
A személyi sérüléssel járó, illetve veszélyes anyagot szállító jármű baleseténél minden esetben kötelező rendőrt hívni. Személyi sérülést nem okozó, úgynevezett koccanásos balesetnél csak akkor kell a hatóságot értesíteni, ha valamelyik fél ezt kéri.

Amennyiben a felelősség kérdése tisztázott, a baleseti kárbejelentő lapot kell kitölteni: az A rovatban az okozó, míg a B rovatban a részes adatait kell írni. (Külföldi személy is szerepelhet.) Amennyiben a részes jármű vezetője nincs a helyszínen, az okozó köteles személyi adatait és biztosítója nevét hátrahagyni.

Ha a balesetben részt vevők rendőrt hívnak és időközben mégis megegyeznek, a rendőr a szabálysértést elkövetővel szemben minden esetben intézkedik. Ennek befejeztéig a baleset részesei szeszes italt nem fogyaszthatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utolsó munkanapok a határvámokon

Megkapta felmondólevelét a rajkai és hegyeshalmi vámhivatal megmaradt dolgozóinak többsége: januártól csak a győri hivatal működik tovább. Az intézkedés több mint száz vám– és pénzügyőrt érint a megyében. A Mosonmagyaróvár környéki fuvarozóknak a távolság miatt jobban megéri Pozsonyban vagy Nickelsdorfban vámoltatni. Tovább olvasom