Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Nem nagyon szeretjük

az idegeneket

A magyar lakosság több mint negyede nyíltan idegenellenes a Tárki februárban készült felmérése szerint, amelyet keddi számában tett közzé a Népszabadság.
A megkérdezettek 27 százaléka vélte úgy, hogy egyetlen menedékkérőt sem lenne szabad beengedni az országba. A válaszadók hat százaléka tekinthető idegenbarátnak, akik minden menedékkérőt beengednének Magyarországra. A többséget a „mérlegelők” alkotják, a vizsgálatban részt vevők 67 százaléka megfontolás tárgyává tenné, hogy Magyarország kinek nyújt menedéket, és kinek nem.
A vizsgálat első megközelítésben arra mutat, hogy a nyílt idegenellenességben nem történt változás, ám az adatok részletesebb elemzéséből kiderült, hogy a rejtett

idegenellenesség nő.
A „mérlegelőknek” a határon túli magyarsággal nincs gondjuk, őket szívesen fogadják, de az arabok, a kínaiak, az oroszok vagy a románok érkezését a többségük egyre merevebben elutasítja. A felmérés készítői mérték az általuk kitalált népcsoporthoz, a pirézekhez való viszonyulást is. A fiktív népcsoporttal szemben is egyre nagyobb az idegenellenesség: míg tavaly júniusban a megkérdezettek 59 százaléka utasította el befogadásukat, idén februárban már 68 százalékuk. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegeden vágott baromfit zároltak

A Kecskeméten büdös hússal lebukott Patyi-Hús Kft. vezetőit letartóztatták, az üzleteit és raktárait… Tovább olvasom