Délmagyar logó

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 21°C | 34°C Még több cikk.

Nem nevezik át

a Domb utcát

A győri közgyűlés csütörtöki ülésén úgy határozott, hogy a Domb utcát – ahol az ítélőtábla és a fellebbviteli főügyészség épül – nem nevezi el dr. Sólyom Andorról, a Győri Királyi Ítélőtábla egyik legtovább hivatalban volt elnökéről. A javaslatot egyébként maga az ítélőtábla tette. Az elutasítás indokai között szerepelt, hogy Kismegyeren van Sólyom utca, és a névátfedésből számos félreértés, levélkeringés származna. Emellett a Domb utcai lakosok sem értettek egyet a változtatással. (A Domb utca egyébként várostörténeti értékű név, már 1818-ban is létezett.) Németh Zoltán, a jobboldali frakció vezetője azt emelte ki: épp elég gond származik abból, hogy Győrben van Török István, Török Ignác és Török utca is.

A testület számos személyi kérdésben is döntött. Az Eötvös József Általános Iskola igazgatója Jakabné Horváth Erzsébet, a Kovács Margit Általános Művelődési Központé Szegediné Bozzay Katalin, a Pálffy-középiskoláé Leszkovich György maradt. A Hild élére Józsa Tamás, a Jedlikére Domonkos László került. A Hild, a Jedlik és a megszűnő Petz eddigi igazgatói – dr. Kiss Imre, Nagy Péter és Miklósy Gyula – nyugdíjba vonulnak a tanév végén. A Győri Filharmonikus Zenekar vezetője továbbra is Baross Gábor lesz. Utóbbi megbízatása két, a többieké öt évre szól.
A képviselők döntése értelmében az idei Szent László-napon, június 27-én dr. Jancsó József, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház baleseti sebészetének főorvosa, Medveczky Ádám karnagy és Németh Ferenc, a Győri Innovációs és Marketing Centrum Kft. ügyvezető igazgatója kap Szent László-érmet. Győr Város Egészségügyéért elismerő címet dr. Pintér Tamásnak, a Petz-Kórház onkológiai osztályvezető főorvosának, valamint dr. Hermann Mátyás háziorvosnak ítéltek oda.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Matthäus nem hisz...

A németek büszkék. Bár ez egyébként sem áll távol tőlük, most okkal teszik. Azzal kérkednek, hogy… Tovább olvasom