Délmagyar logó

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 15°C Még több cikk.

Nem nyomoz az ügyészség Gyurcsány Ferenc után

Elutasította a Központi Nyomozó Főügyészség a Civil Jogász Bizottság Gyurcsány Ferenc elleni feljelentését. A határozat nem jogerős, de mivel a feljelentő Völgyesi Miklós még hivatalosan nem kapta meg az erről szóló levelet, nem lehet tudni, fellebbez-e a bizottság.
A Civil Jogász Bizottság márciusban azért jelentette fel a kormányfőt, mert szerintük mint első számú vezetőnek felelőssége van a 2006. októberi zavargásokkor elrendelt rendőri intézkedésekben.

Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a feljelentést kettős jogcímen utasították el. Egyrészt bűncselekmény hiányában, mert nincs benne olyan utalás, ami alapján mulasztásért a miniszterelnököt felelősségre lehetne vonni. Másrészt bűncselekmény gyanúja hiányában, mert a feljelentés nem hoz olyan tényeket, ami alapján bűncselekményben való aktív részvétellel lehetne gyanúsítani a kormányfőt. A feljelentést elutasító határozat nem jogerős, az ellen a feljelentő fellebbezhet. Az elutasító határozatot már egy hete postázták.

Völgyesi Miklós, a Civil Jogász Bizottság vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a feljelentést elutasító határozatot nem kézbesítették neki. A feljelentő ő volt, szerdán mégis Szőr Anna, a bizottság alapítványát felügyelő kuratórium tagja kapta meg a néhány napja meghozott határozatot. Így amíg hivatalosan Völgyesi Miklósnak mint feljelentőnek nem kézbesítik a határozatot, addig nem tudni, milyen jogi lépéseket fog tenni a bizottság.

Annyi biztos, hogy nem hagyják annyiban a nyomozás elutasítását - tette hozzá Völgyesi Miklós.

A kézbesítés kapcsán Keresztes Imre a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy a feljelentő az általa vezetett szervezet nevében tett feljelentést, ezért postázták a határozatot olyan címre, ahol biztosan kézhez kapják az érintettek.

A Civil Jogász Bizottság meglátása szerint a kormányfőt bűnrészesként terhelheti a felelősség sok ember életét veszélyeztető emberölés kísérletében. Völgyesi Miklós, a bizottság elnöke a Független Hírügynökségnek korábban azt mondta elmondta, hogy mindez az október 23-i eseményekkel van összefüggésben. Akkor ugyanis a rendőrség több mint 1100 kilőtt könnygázgránáttal és gumilövedékkel oszlatta a tömeget az Astoria közelében, az elnök szerint óriási szerencse, hogy senki sem halt meg.

Olvasóink írták

 • 10. Lemba 2008. június 01. 19:08
  „Emberek!
  Arra nem tudtok visszaemlekezni, miert is fakadt ki a tuntetes?
  Tudjatok a kovetkezo tenyt:
  1) Horn Gyula volt "Pufajkas", bevallotta
  2) Orban es csapata korrupcioba keveredett, ket miniszternek nevezett gengsztert el is zavartak,
  3) Medgyessy elvtars kem volt korrabban, bevallotta,
  4) Gyurcsany korabbi kommunista ivadek, az Apro torzs tagja.
  Folytassam? Nem kell felteni a rendoroket sem, egy specialis erre kikepzett osztag volt. Ez a "hivatasuk". Husz evvel ezelott pontosan ilyen rendorok miatt hagytam el az orszagot. Esetleg besugo lehettem volna?”
 • 9. higi 2008. április 25. 12:10
  „1,3,8hsz-val teljesen egyetértek.Szegény rendőröket meg csak sajnálni lehet,ki szeretne olyan munkát ahol soha nincs megfelelő eredmény."Szemben az árral",nem csoda ha néha bekatan egyik másik.
  Nem azt mondom vannak rtúlkapások is .”
 • 8. Sorponyi 2008. április 21. 20:28
  „Szomorú, hogy egy jogászokból álló, magukat "független jogászoknak" tituláló társaság nem a jogalkalmazókat, hanem a vandál jogsértőket védi. Ezt teszi olyan körülmények között, amikor ezek a vandálok erős politikai támogatást is kaptak. Ne csodálkozzunk, hogy mindebből az ultra-jobbosok azt a következtetést vonták le; miután nálunk a jogalkalmazók a "bűnözők", nekik kell - korábbi hasonló példát lemásolva - "rendet tenniök". Bravó, de jó lenne arra is gondolni, hogy most már ezek a "szabadcsapatok" várhatóan a következő ciklusokban is a nyakunkon lesznek.”
 • 7. Bingo 2008. április 18. 18:58
  „Ezt eddig is tudtuk! Ennyit a magyar igazságszolgáltatásról!”
 • 6. Eva- 2008. április 18. 08:12
  „nem gond azóta már egy stadion is szét lett verve.
  ott is békés polgárokat redszabályoztak csak a rendőrök.
  tomcat meg lázas.”
 • 5. 4 2008. április 18. 07:23
  „Ez is Hír ?”
 • 4. Cseter János 2008. április 17. 17:26
  „Magyarországon a legkönnyebb megtagadni a munkát! Ez a divat e rendszer , illetve hatalomvátogatás kezdetre óta! Ki a fene vonná felelősségre az ügyészeket, ha azt állitják a bűnre, hogy az nem bűn?
  Hát a kinevezőjük az biztos nem! Irány a szőnyeg alja! Ott ép úgy elfér mint az Magyar Igazságszolgáltatás a bányászbéka ülepe alatt! Nagyon jól megvannak ott is!”
 • 3. hévalaki 2008. április 17. 17:23
  „@--matriné,te bekötött szemű vakangyal ---@
  ...._te üstben fogsz rogyogni az ördögöknél..vazze _”
 • 2. matriné 2008. április 17. 17:08
  „Szerintem "Don Kartácsot" illő lenne exportálni olyan országba, ahol még van halálbüntetés! Micsoda kiválló hóhér lehetne! Fel kellene fedezni e kormánynak a hasonszőrü társaival együtt export termékek közé! Fel lendülhetne a külkereskedelem!”
 • 1. Don Kartács 2008. április 17. 14:26
  „- arról nem szól a fáma, hogy késekkel és flóberekkel mentek a tüntetők kemény magja oda
  - arról nem szól a fáma, hogy gyújtogattak
  - arról nem szól a fáma, hogy a tüntetők embereket vertek meg.

  Gondolom, ha a tüntetők helyben megölnek 50 rendőrt, az az ilyen fa****ónak teljesen természetes dolog lenne, de ha a rendőr végzi a munkáját és rendet teremt, akkor egy utolsó szemét. Az ilyen személyt agyonveretném ott ahol van, azok a kutyák élete nem ér annyit, mint több millió békés polgáré.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pert nyert a versenyhivatal az OTP ellen

Jogerőssé vált az ötmilliós bírság az OTP Bank ellen, mert a Fővárosi Bíróság elutasította a bank… Tovább olvasom