Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Nem oszlatják fel a Nemzeti Őrsereget

Nem kezdeményezi a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség a Nemzeti Őrsereg feloszlatását – értesült a Népszava a megyei főügyésztől.
A lap szombati számában Kovács András elmondta, befejezték a Munkáspárt még augusztus elején beadott, erről szóló kérvényének vizsgálatát. Ebben egyebek közt azt írták, hogy az őrsereg ugyanazt a tevékenységet végezte, mint a július 2-án feloszlatott Magyar Gárda, így őket is fel kellene oszlatni. A főügyész beszámolója szerint viszont a Nemzeti Őrsereg hagyományőrző és polgárőr egyesület májusi bejegyzése óta semmi olyat nem tett, ami a beadványban foglaltakat megalapozta volna.

Könnyen elképzelhető – s ezzel név nélkül szakértők is egyetértenek –, hogy az őrsereg épp a Magyar Gárda feloszlatásából tanult. Úgy tudni, hogy alapszabályukat teljesen másként írták meg, s tevékenységi körükbe tartozik a polgárőrködés is. Ilyen irányú lépéseket eddig azonban nem tett az őrsereg. Ha ugyanis valóban „polgárőrködni" akarnának, akkor ahhoz minden polgárőrnek egyesületi tagnak kellene lennie. Eddig azonban – úgy tudjuk – továbbra is csak tíz taggal „üzemel" a szervezet, s nincs külön polgárőri listájuk sem, amelynek vezetése szintén kötelező lenne.

Az viszont kétségtelen, hogy az őrsereg korábban – még bejegyzése előtt – többször vett részt olyan rendezvényeken, amelyeket a gárda szervezett. A lap emlékeztet arra, hogy Ott voltak azon a tavalyi felvonuláson, amelyet az Olaszliszkán agyonvert Szögi Lajos tiszavasvári tanár emlékére tartottak. Megjelentek a szlovákiai Királyhelmecen is, ahol egyenruhában díszelegtek, ezért a szlovák hatóságok eljárást is indítottak ellenük.

Olvasóink írták

 • 9. dodó 2009. október 24. 17:24
  „Készül a kormányváltásra a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség?”
 • 8. Csecs 2009. október 24. 14:40
  „Vagy a Nemzetelleni Nyomozó Irodára? Őket már ismerjük, leszerepeltek már egyszer-kétszer, most már fizetik is az első kártérítéseket a jogtalanul meghurcoltaknak. Hopka "fejszétverő" Lajos százados és dicső bandája :D”
 • 7. flexsnake 2009. október 24. 14:10
  „6. ne aggódj, <moderálva> Mozgalom nem bejegyzett így nem is lehet feloszlatni :) Próbáld értelmezni a mozaik szót :D”
 • 6. Csecs 2009. október 24. 09:46
  „Remélem a gárda 3.0 már tevékenyebb lesz és el is fogja követni, amivel előre megvádolják (előítélet???). Akkor ilyen flex.... se fognak büntetlenül gyalázkodni.”
 • 5. Csecs 2009. október 24. 09:44
  „Hát ami azt illeti, engem az mszp és az szdsz jobban aggaszt. Nekik amilyen listájuk van zuschlaggal és hunvalddal az élen, szerintem több kárt okoztak, mint bármelyik gárda a magyar történelemben. Ezekkel meg csak egy 19 éves kis tót államocska emberkedett, mert számon kérték a földet, amire a latorállamukat odafosta a gall kakas.”
 • 4. flexsnake 2009. október 24. 09:39
  „egy kutya, gárda 2.0.”
 • 3. Mathiasking 2009. október 24. 09:27
  „szatyi 2009.10.24. 09:12

  Szerinted? Amikor baloldali alakulat alakul, akkor az aggodalommal tölt el mindig!”
 • 2. szatyi 2009. október 24. 09:12
  „Ki pénzeli ezt a társaságot?”
 • 1. Mathiasking 2009. október 24. 09:00
  „A munkásőrség reinkarnációja! Isten óvja a magyarokat a kommunizmus sötét szellemétől!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leesett egy hajléktalan a Mátyás-hegy oldaláról

Egy hajléktalant kell menteni a Mátyás-hegy oldaláról - tájékoztatta Adamkó Péter, a Magyar Barlangi… Tovább olvasom