Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Nem sértettek kampánycsendet az interneten

Nem történt súlyos kampánycsendsértés az interneten: mind a tartalomszolgáltatók, mind a nagyobb települési és egyéb honlapok, portálok betartották a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) és az Országos Választási Bizottság közösen kidolgozott választási etikai kódexének előírásait.
Az MTE választási monitoring munkabizottságának tucatnyi munkatársa a hétvégén csaknem 400 internetes honlap és portál működését figyelte, és néhány kisebb esettől eltekintve nem észlelt eltérést a kódexben foglaltaktól.
Az MTE monitoring bizottságának tagjai 32 országos, valamint 29 regionális és helyi tartalomszolgáltató mellett valamennyi nagyobb település és politikai szervezet honlapjának tartalmát figyelemmel kísérték. Összesen 14 alkalommal észleltek olyan, az MTE választási etikai kódexével ellentétes magatartást, amely miatt a szolgáltatás üzemeltetőjével felvették a kapcsolatot. A leggyakoribb hiba az volt, hogy egyes szolgáltatóknál a kampánycsend péntek éjféli életbe lépése után is szerepeltek kampányhírek a címlapon, illetve a második hierarchia szinten. Ahol ez technikailag lehetséges volt, ott a szolgáltatók a monitoring bizottság figyelmeztetését követően haladéktalanul eltávolították a kampánycsendet sértő szolgáltatást.
A bizottság tagjai szerint mind a tartalomszolgáltatók, mind a települési, illetve párthonlapok szerkesztői, üzemeltetői nagyfokú együttműködési hajlandóságot mutattak, és maximálisan támogatták a munkacsoport tevékenységét, ami azt jelzi, hogy az internetes honlapok, portálok tulajdonosai és szerkesztői komolyan veszik a tartalomszolgáltatói szakma önszabályozásra irányuló törekvését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Manzarek megvalósítja Morrison filmötletét

Ray Manzareket immár életfogytig "Door"-nak tekinthetjük: a Doors orgonistája nem tud és láthatóan… Tovább olvasom